tabara_wwf_2008_2

Peste 500 de elevi au participat la concursul “Și eu fac parte din Natura 2000″

Elevii din comuna Jibert (județul Brașov) s-au remarcat în finala concursului “Și eu fac parte din Natura 2000”, cele două echipe câștigând la ambele categorii de vârstă, datorită cunoștințelor în materie de biodiversitate si arii protejate. Acesta este primul concurs interșcolar pentru elevi organizat în cadrul proiectului POS MEDIU, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională – „Pentru Natură şi Comunităţi Locale – Bazele unui management integrat Natura 2000 în zona Hârtibaciu – Târnava Mare – Olt”.

Ne bucurăm să vedem atâta implicare, interes și creativitate din partea copiilor când vine vorba de conservarea speciilor şi a habitatelor din zona Hârtibaciu – Târnava Mare – Olt și suntem la fel de nerăbdători ca și ei să reluăm concursul în anul școlar 2013-2014 ”, a declarat coordonatoarea concursului, Judith Papp de la Grupul Milvus.

În finala organizată în Făgăraş s-au întrecut, în două etape, echipele din clasele VI-VIII – cu reprezentanți din Agnita, Mediaş, Jibert, Făgăraş, și cei din clasele II-V, din Agnita, Merghindeal, Jibert, Făgăraş și Sighişioara. Echipele din Jibert au fost victorioase la ambele categorii de vârstă, câștigând premiile concursului, și anume o sesiune de conștientizare organizată la Jibert în perioada 9-14 iulie 2013 pentru categoria VI-VIII și o excursie în Parcul Natural Bucegi pentru cei din clasele II-V, de care aceștia s-au bucurat deja.

La concurs s-au înscris în total peste 500 de elevi, adică aproape 200 de echipe formate din câte trei membri. Dintre acestea, 103 echipe au trecut de toate cele trei etape desfășurate în perioada noiembrie 2012 – 1 iunie 2013. În final, peste 300 de elevi și 42 de pedagogi de la 16 şcoli din județele Braşov, Sibiu şi Mureş s-au întrecut pentru a demonstra că pot fi responsabili față de mediu.

Pentru a dovedi că și ei fac parte din Natura 2000, copiii au pregătit scurtmetraje, au susținut prezentări despre habitatele şi speciile din zonă și au construit scorburi artificiale sau hrănitoare pentru păsări. De asemenea, le-au fost testate pe loc și cunoștințele prin chestionare sau jocuri. Nu-i de mirare astfel că pentru juriul format din specialişti de la WWF România, de la Grupul Milvus, din profesori, precum şi din reprezentaţi mass-media a fost dificil să aleagă câștigătorii.

Scroll to Top