AJUTĂ PLANETA

Micșorează-ti impactul asupra mediului

Earth Hour Armenis © Eduard Terschak

Redu emisiile de carbon

Fără îndoială, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru planeta noastră este să reducem drastic emisiile de CO2.

Iată câteva moduri simple, cu rezultate imediate, prin care îți poți reduce amprenta de carbon :

Masoară-ti impactul

Primul pas este să-ți faci o idee despre propria amprentă.

Orice facem are impact asupra naturii. Alimentele pe care le consumăm, hainele pe care le cumpărăm, modul în care călătorim, totul.

Puse cap la cap, cererile făcute de fiecare dintre noi – amprenta ecologică a umanității – sunt mult prea mult pentru planeta noastră. Cu 50% mai mult, mai exact.

Un bun început pentru a-ți micșora impactul asupra planetei este ca în primul rând să înțelegi de unde provine acesta.

Calculează-ţi propria amprentă și află ce poți face pentru a o reduce.

transilvania biciclete WWF
© Cătălin Georgescu
Siropuri Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania
Siropuri delicioase Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania

Folosește-ti puterea de consumator

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a avea un impact pozitiv zilnic este să fii un cumpărător informat și selectiv.

Poziția ta de consumator îți dă o putere imensă. Dacă refuzi alimentele și bunurile produse într-o manieră nesustenabilă și alegi, în schimb, alternativele prietenoase cu mediul, companiile vor reacționa și își vor schimba practicile.

Mai ales:

Redu, refoloșeste, reciclează

Acesta ar trebui să fie principiul tău de bază atunci când iei decizii în viața de zi cu zi – la serviciu, în vacanță, când ești la cumpărături și acasă.

Cu toții putem să:

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

Retrocedari

Furtul de lemn, cu acte, continuă în pădurile României

SUMAL-ul, amânat din nou – instrumentul nu poate rezolva problema tăierilor ilegale Vechea versiune a sistemului informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase SUMAL va fi folosită până pe 30 ianuarie 2021, conform informațiilor publicate azi în Monitorul Oficial. Sub pretextul acordării „unei perioade de grație tuturor noilor utilizatori ai

Daddy Cool

DaddyCool: „Dacă nu pot controla ceea ce se întâmplă la nivel macro, cu sigurantă pot la nivel micro. Așa că schimbările au început de acasă”

Robert Diaconeasa, cunoscut mai ales ca DaddyCool, ne povestește într-un interviu #acționezpentrunatură cum a trecut de la copilăria printre betoane, la vița pe uliță, și care sunt motivele pentru care s-a mutat recent, alături de familie, la țară. 1. De ce este importantă pentru tine natura? Natura este sursa noastră

repopulare sturioni Isaccea

700 de pui de nisetru au fost eliberati cu succes în Dunăre

700 de exemplare din specia nisetru au fost eliberate vineri în Dunăre, cu o săptămână înainte de Ziua Mondială a Peștilor Migratori, sărbătorită la nivel global pe 24 octombrie. Acesta este al doilea eveniment de repopulare organizat la Isaccea în 2020 de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” (INCDDD), partener