AJUTĂ PLANETA

Micșorează-ti impactul asupra mediului

Earth Hour Armenis © Eduard Terschak

Redu emisiile de carbon

Fără îndoială, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru planeta noastră este să reducem drastic emisiile de CO2.

Iată câteva moduri simple, cu rezultate imediate, prin care îți poți reduce amprenta de carbon :

Masoară-ti impactul

Primul pas este să-ți faci o idee despre propria amprentă.

Orice facem are impact asupra naturii. Alimentele pe care le consumăm, hainele pe care le cumpărăm, modul în care călătorim, totul.

Puse cap la cap, cererile făcute de fiecare dintre noi – amprenta ecologică a umanității – sunt mult prea mult pentru planeta noastră. Cu 50% mai mult, mai exact.

Un bun început pentru a-ți micșora impactul asupra planetei este ca în primul rând să înțelegi de unde provine acesta.

Calculează-ţi propria amprentă și află ce poți face pentru a o reduce.

transilvania biciclete WWF
© Cătălin Georgescu
Siropuri Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania
Siropuri delicioase Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania

Folosește-ti puterea de consumator

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a avea un impact pozitiv zilnic este să fii un cumpărător informat și selectiv.

Poziția ta de consumator îți dă o putere imensă. Dacă refuzi alimentele și bunurile produse într-o manieră nesustenabilă și alegi, în schimb, alternativele prietenoase cu mediul, companiile vor reacționa și își vor schimba practicile.

Mai ales:

Redu, refoloșeste, reciclează

Acesta ar trebui să fie principiul tău de bază atunci când iei decizii în viața de zi cu zi – la serviciu, în vacanță, când ești la cumpărături și acasă.

Cu toții putem să:

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

foto_jiu2-scaled

Reclădim România promovând investitii din alte epoci, cu riscul unor penalități uriașe pentru un nou infringement

Planul Național de Investiții și Relansare Economică lansat acum două zile de Guvern și controversatul proiect de lege votat în Parlament săptămâna trecută pentru modificarea Legii nr. 33/1994 ilustrează discrepanța dintre promisiuni și fapte, dintre teorie și practică, în ceea ce privește redresarea economică în România. Prezentat în urmă cu

Citește mai multe
_p4a9285__catalin_georgescu2

Decizie marcantă a Comisiei Europene: Europa trebuie să producă hrană curată și să devină punct de referintă la nivel global

Comisia Europeană a publicat săptămâna trecută planul UE de acțiune în ce privește conservarea și refacerea biodiversității și transformarea sistemului agroalimentar pentru următorii 10 ani. Strategia UE De la Fermă la Consumator și Strategia UE pentru Biodiversitate 2030, ambele în conformitate cu Pactul verde european, pot schimba radical sectoarele vizate. Titlurile date celor două documente strategice

Citește mai multe