ClimaFORCEE LIFE

CLIMAFORCEE LIFE - Protejăm pădurile în fața schimbărilor climatice

Pădurile din Europa Centrală și de Est reprezintă o resursă naturală vitală, a cărei importanță este de așteptat să crească în viitorul apropiat. Nu doar din cauza cererii mari pentru lemn (pentru producția de energie, bioplastice, etc), ci și datorită societății care conștientizează mai mult serviciile ecosistemice furnizate de păduri. Deși nevoile economice și sociale sunt uneori în conflict, capacitatea pădurilor de a furniza aceste servicii este în prezent amenințată de schimbările climatice. Sistemul actual de management forestier trebuie să se adapteze schimbărilor climatice ca să atenueze efectele lor negative (precum seceta, creșterea scurgerilor de apă, eroziunea solului, etc) și să crească în schimb reziliența pădurilor.

Titlul proiectului: Management forestier inteligent din perspectiva schimbărilor climatice în Europa Centrală și de Est (CLIMAFORCEELIFE)
Numărul proiectului: LIFE19 CCA/SK/001276
Perioada proiectului: 01/09/2020 – 31/12/2027
Bugetul total: 5,587,063 EUR
Website proiect: https://clima4ceelife.eu/
Contribuția financiară a UE: 2,969,208 EUR

Beneficiari: WWF Slovacia (beneficiar coordonator), WWF Bulgaria, WWF Ungaria, WWF România, Universitatea Cehă de Științele Vieții, Pădurile Republicii Slovace, Asociația Națională a Proprietarilor Privați de Păduri și a Managerilor Forestieri din Ungaria, Întreprinderea Forestieră de Stat din Sud-Vestul Bulgariei.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre păduri

Ultimii pași ai Codului Silvic se fac în spatele ușilor închise

Săptămâna aceasta am atras atenția Secretariatului General al Guvernului și ministerelor cu atribuții în avizarea actelor normative asupra faptului că principiile stabilite prin Strategia Națională pentru Păduri sunt, în mare parte, ignorate în proiectul noului Cod Silvic, publicat în consultare publică de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP). Citește

Citește mai multe

Noul Cod silvic riscă să nu mai conteze

Un nou proiect de lege pentru modificarea Codului Silvic a trecut de Senat, vizând aceleași „împroprietăriri” din pădurile care au fost întotdeauna ale statului. Observăm în ultima vreme deja o aglomerare a unor astfel de inițiative, care sub diferite pretexte, concură doar prin faptul că prezintă aceeași amenințare: spolierea fondului

Citește mai multe
Scroll to Top