ClimaFORCEE LIFE

CLIMAFORCEE LIFE - Protejăm pădurile în fața schimbărilor climatice

Pădurile din Europa Centrală și de Est reprezintă o resursă naturală vitală, a cărei importanță este de așteptat să crească în viitorul apropiat. Nu doar din cauza cererii mari pentru lemn (pentru producția de energie, bioplastice, etc), ci și datorită societății care conștientizează mai mult serviciile ecosistemice furnizate de păduri. Deși nevoile economice și sociale sunt uneori în conflict, capacitatea pădurilor de a furniza aceste servicii este în prezent amenințată de schimbările climatice. Sistemul actual de management forestier trebuie să se adapteze schimbărilor climatice ca să atenueze efectele lor negative (precum seceta, creșterea scurgerilor de apă, eroziunea solului, etc) și să crească în schimb reziliența pădurilor.

Titlul proiectului: Management forestier inteligent din perspectiva schimbărilor climatice în Europa Centrală și de Est (CLIMAFORCEELIFE)
Numărul proiectului: LIFE19 CCA/SK/001276
Perioada proiectului: 01/09/2020 – 31/12/2027
Bugetul total: 5,591,898 EUR
Website proiect: https://clima4ceelife.eu/
Contribuția financiară a UE: 2,969,378 EUR

Beneficiari: WWF Slovacia (beneficiar coordonator), WWF Bulgaria, WWF Ungaria, WWF România, Universitatea Cehă de Științele Vieții, Pădurile Republicii Slovace, Asociația Națională a Proprietarilor Privați de Păduri și a Managerilor Forestieri din Ungaria, Întreprinderea Forestieră de Stat din Sud-Vestul Bulgariei.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre păduri

brichete biomasa

Este lemnul de foc o resursă utilizată sustenabil?

Să utilizăm biomasa sustenabil

Tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon poate fi realizată într-un mod sustenabil WWF împreună cu Habitat for Humanity și Agenția de Energie din Plovdiv au început implementarea unui nou proiect în Bulgaria, România și Ungaria, având ca obiectiv utilizarea sustenabilă a biomasei și atenuarea presiunii pe păduri.

Citește mai multe

Primul hub destinat pădurilor virgine din România

WWF România lansează primul website dedicat pădurilor virgine din România, care funcționează ca un hub ce include știri despre procesul de identificare a acestora, o hartă interactivă, publicații digitale educative, date istorice și răspunsuri la cele mai presante întrebări din domeniu. România a inclus până acum peste 70.000 ha de

Citește mai multe