ClimaFORCEE LIFE

CLIMAFORCEE LIFE - Protejăm pădurile în fața schimbărilor climatice

Pădurile din Europa Centrală și de Est reprezintă o resursă naturală vitală, a cărei importanță este de așteptat să crească în viitorul apropiat. Nu doar din cauza cererii mari pentru lemn (pentru producția de energie, bioplastice, etc), ci și datorită societății care conștientizează mai mult serviciile ecosistemice furnizate de păduri. Deși nevoile economice și sociale sunt uneori în conflict, capacitatea pădurilor de a furniza aceste servicii este în prezent amenințată de schimbările climatice. Sistemul actual de management forestier trebuie să se adapteze schimbărilor climatice ca să atenueze efectele lor negative (precum seceta, creșterea scurgerilor de apă, eroziunea solului, etc) și să crească în schimb reziliența pădurilor.

Titlul proiectului: Management forestier inteligent din perspectiva schimbărilor climatice în Europa Centrală și de Est (CLIMAFORCEELIFE)
Numărul proiectului: LIFE19 CCA/SK/001276
Perioada proiectului: 01/09/2020 – 31/12/2027
Bugetul total: 5,587,063 EUR
Website proiect: https://clima4ceelife.eu/
Contribuția financiară a UE: 2,969,208 EUR

Beneficiari: WWF Slovacia (beneficiar coordonator), WWF Bulgaria, WWF Ungaria, WWF România, Universitatea Cehă de Științele Vieții, Pădurile Republicii Slovace, Asociația Națională a Proprietarilor Privați de Păduri și a Managerilor Forestieri din Ungaria, Întreprinderea Forestieră de Stat din Sud-Vestul Bulgariei.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre păduri

Scrisoare deschisă a WWF – România către liderii politici din România în contextul alegerilor multiple din anul 2024

Prioritizați biodiversitatea, clima și comunitățile „din prima linie”  și asigurați o dezvoltare echitabilă și durabilă pentru generațiile viitoare   Către: ALIANŢA ELECTORALĂ PSD-PNL Ion-Marcel Ciolacu şi Nicolae-Ionel Ciucă, ALIANŢA DREAPTA UNITĂ – USR-PMP-FORŢA DREPTEI Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban, ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR – AUR George Simion, PARTIDUL