Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

climate heroes

Să vorbim despre schimbări climatice este un trend în zilele noastre. Suntem noi conștienți ce înseamnă cu adevărat schimbări climatice? Care sunt cauzele și care este impactul lor? Știm unde și cui să adresăm propunerile și inițiativele pe care le-am putea avea pe această temă?

În ultimii ani au existat o serie de acțiuni ale tinerilor menite să atragă atenția asupra schimbărilor climatice, însă nu au reușit  să declanșeze o reacție a autorităților. Un motiv poate fi acela că tinerii vorbesc clar și direct, pe când politicile pe tema schimbărilor climatice pot fi foarte complexe și nu întotdeauna foarte clare.

Proiectul Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living  se desfășoară în patru țări – România, Bulgaria, Cehia și Serbia, timp de doi ani, în 2021-2022 și își propune să le ofere tinerilor selectați instrumente  prin care să își dezvolte abilități care să îi ajute în acțiunile lor menite să contribuie la încetinirea și prevenirea schimbărilor climatice. Prin training și mentorat, proiectul va crește nivelul de înțelegere, va crea abilități și va inspira tinerii să acționeze, astfel încât să devină lideri de opinie  puternici în comunitățile lor și în relația cu factorii de decizie. 

Tinerii  participanți din proiect vor fi capabili să propună soluții și politici sustenabile pe care să le poată pune în aplicare.

Ne dorim ca la final de proiect să existe un grup de tineri instruiți în domeniile comunicării, producției video, creării de politici și campanii de advocacy care să poată propune și implementa proiecte și acțiuni coerente, pe termen lung, pentru conștientizarea și stoparea schimbărilor climatice.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

Pelicani_Mahmudia

JYSK sustine WWF-România pentru protejarea habitatelor acvatice

JYSK va asigura finanțare pentru proiectele de asigurare a sustenabilității lucrărilor de reconstrucție ecologică de la Mahmudia JYSK România se alătură eforturilor de reconstrucție ecologică depuse de WWF-România în Delta Dunării, prin demararea unui parteneriat desfășurat pe o perioadă de 3 ani. De-a lungul acestei perioade, compania scandinavă va sponsoriza

Citește mai multe
Scroll to Top