climate heroes

Să vorbim despre schimbări climatice este un trend în zilele noastre. Suntem noi conștienți ce înseamnă cu adevărat schimbări climatice? Care sunt cauzele și care este impactul lor? Știm unde și cui să adresăm propunerile și inițiativele pe care le-am putea avea pe această temă?

În ultimii ani au existat o serie de acțiuni ale tinerilor menite să atragă atenția asupra schimbărilor climatice, însă nu au reușit  să declanșeze o reacție a autorităților. Un motiv poate fi acela că tinerii vorbesc clar și direct, pe când politicile pe tema schimbărilor climatice pot fi foarte complexe și nu întotdeauna foarte clare.

Proiectul Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living  se desfășoară în patru țări – România, Bulgaria, Cehia și Serbia, timp de doi ani, în 2021-2022 și își propune să le ofere tinerilor selectați instrumente  prin care să își dezvolte abilități care să îi ajute în acțiunile lor menite să contribuie la încetinirea și prevenirea schimbărilor climatice. Prin training și mentorat, proiectul va crește nivelul de înțelegere, va crea abilități și va inspira tinerii să acționeze, astfel încât să devină lideri de opinie  puternici în comunitățile lor și în relația cu factorii de decizie.

Tinerii  participanți din proiect vor fi capabili să propună soluții și politici sustenabile pe care să le poată pune în aplicare.

De ce să te înscrii în program?

• Pentru că vei cunoaște alți tineri care, ca și tine, vor să schimbe lumea
                • Pentru că vei munci în echipă sau separat și vei dezvolta inițiative concrete, cu impact în viața noastră de zi cu zi
                • Pentru că vei câștiga premii premii faine
                • Pentru că vei primi recunoașterea muncii tale și a participării în acest program (eliberăm adeverințe de participare)
                • Pentru că vei lua parte la o “competiție“ regională cu tineri din alte 4 țări
                • PENTRU CĂ E FUN

Ca să te convingi, găsești AICI testimonialele participanților din prima sesiune.

Filmele inițiativelor dezvoltate de tinerii participanți în prima sesiune se pot vedea aici

Desfășurătorul sesiunii de toamnă este următorul:

•  1 & 2 noiembrie –  modul de training online
  • 9, 10, 11 noiembrie- modul de training training offline*
  • 9 & 10 decembrie- modul de training online
  • decembrie 2021 – martie 2022 –  pregătirea proiectele individuale**
  • martie 2022- Gala națională de prezentare a proiectelor

* Dacă situația epidemiologică permite, modulul de training offline vor avea loc în mijlocul naturii, la Băile Tușnad. Cheltuielile de cazare, masă și transport vor fi susținute de WWF Romania.

** Pe tot parcursul perioadei de pregătire a proiectelor individuale, tinerii participanți vor putea păstra legătura cu trainerii și mentorii programului.

th-30265235173-680x680

Inițiativele participante la Gala regională -sesiunea I

Ne dorim ca la final de proiect să existe un grup de tineri instruiți în domeniile comunicării, producției video, creării de politici și campanii de advocacy care să poată propune și implementa proiecte și acțiuni coerente, pe termen lung, pentru conștientizarea și stoparea schimbărilor climatice.

Te invităm alături de noi

Descoperă cum poți deveni parte din programul Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living.

Vreau să fac parte din program. Cum procedez?

Completează formularul de înscriere și pune-ți ideea în practică.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

La fân în Maramureș

Schimbarea Ministrului Agriculturii, o posibilă șansă nouă pentru biodiversitate și micii producători