Ziua Mondială a Vieții Sălbatice
Viața sălbatică este plasa de siguranță pentru viața pe Pământ
Omenirea poate trăi pe Pământ datorită naturii care susține viața noastră, a tuturor. Natura este cea care asigură aerul pe care îl respirăm, natura este cea care reglează temperatura, natura ne dă hrana și materialele necesare pentru hainele, casele noastre și tot ce folosim în viața de zi cu zi.
Când spunem „natură” ne referim la viața sălbatică, adică multitudinea de specii de animale, păsări și plante care funcționează precum nodurile unei plase invizibile ce susține viața pe Pământ. Cu cât mai multe specii, cu atât mai dese sunt nodurile și cu atât mai puternică plasa noastră de siguranță. Cu fiecare specie care dispare, plasa de siguranță devine mai fragilă. La fel și supraviețuirea noastră.
Raportul Planeta Vie din 2022 a dezvăluit că populațiile speciilor de floră și faună sălbatică au scăzut cu 69% din 1970, iar aproximativ un milion de specii de animale și plante sunt acum amenințate cu dispariția. Având grijă de faună și floră și alegând consumul responsabil și durabil, putem contribui la construirea unei lumi care poate susține întreaga viață de pe Pământ.
Vreau să mă implic!
În fiecare an, pe 3 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Vieții Sălbatice, ziua când a fost semnată Convenția CITES ce protejează flora și fauna sălbatică pe cale de dispariție. La nivel global, aproximativ un milion de specii de animale şi plante sunt amenințate cu dispariția.
Dar este nevoie și de fiecare dintre noi.
Pentru că și tu ești un nod al acestei rețele, ți-am pregătit informații super interesante și utile despre starea actuală a naturii și cum poți susține chiar tu viața sălbatică prin gesturile de fiecare zi.
Află ce poți face completând acest formular, iar noi îți trimitem pe mail toate informațiile pe care trebuie să le știi.
Parteneri :
FĂ UN PAS MAI DEPARTE!
Alătură-te familiei noastre în lupta pentru conservarea naturii și prevenirea viitoarelor pandemii.