cu-barca-pe-dunare

WWF vâsleste pentru Dunăre, in cadrul Festivalului Rowmania

WWF-România participă la ediţia a doua a Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, Rowmania Fest, iniţiat de către multiplul campion Ivan Patzaichin, care se desfăşoară la Tulcea, în perioada 1-2 septembrie. WWF va prezenta, în cadrul evenimentului, una dintre cele mai îndrăzneţe iniţiative la nivel european, Rewilding Europe.

Cristian Tetelea, coordonatorul proiectelor din Bazinul Dunării în cadrul WWF, va participa la Masa rotundă cu tema „Inovare în dezvoltare durabilă în Delta Dunării”, prezentând iniţiativa Rewilding Europe şi propunând o serie de idei care pot contribui la o dezvoltare responsabilă a deltei, atât din punct de vedere ecologic, cât şi social şi economic.

„Iniţiativa Rewilding Europe este coordonată în România de WWF, cu sprjinul Fundaţiei ARK, Wild Wonders of Europe şi Conservation Capital, dezvoltând două zone pilot în Delta Dunării – Sfântu Gheorghe şi C.A. Rosetti. Ne dorim să colaborăm cu proprietari de terenuri, comunităţi locale, administraţii şi organizaţii nonguvernamentale, pentru a promova cele mai bune metode de a gestiona zonele cu faună sălbatică şi să contribuim la dezvoltarea unor noi modele de afaceri bazate pe natura sălbatică, care să poată asigura prosperitatea comunităţilor locale.” a declarat Cristian Tetelea.

Sâmbătă, 1 septembrie, WWF-România va participa şi la Concursul international de vâslit în canotci de 10+1 locuri, în cadrul Danube Connection, pe Lacul Ciuperca, competiţie la care vor participa echipe formate din reprezentanţi ai instituţiilor din Tulcea şi ai companiilor private locale, jurnalişti, artişti şi amatori ai sportului cu vâsle. Barca WWF va fi animată de către voluntari şi membri ai organizaţiei.

De asemenea, pe parcursul celor două zile de festival, WWF-România va fi prezentă în cadrul Târgului proiectelor de investiţii sociale în dezvoltarea durabilă în Delta Dunării, prezentând vizitatorilor ideile de dezvoltare a deltei promovate de proiectul Rewilding Europe. Vizitatorii standului WWF se vor putea întâlni cu specialiştii organizaţiei, vor avea acces la informaţii şi materiale despre activitatea organizaţiei în Delta Dunării, şi vor putea împărtăşi ideile şi viziunea în ceea ce priveşte maximizarea potenţialului deja existent în zonă.

Rewilding Europe propune o viziune nouă de conservare a naturii la nivel european, în care procesele naturale şi natura sălbatică sunt elementele cheie. Viziunea pentru Delta Dunării are la bază imaginea unei delte vii, în care natura sălbatică reprezintă fundamentul pentru creşterea prosperităţii comunităţilor locale.

În prezent, iniţiativa se desfăşoară în cinci regiuni ale Europei: Munţii Velebit (Croaţia), Vestul Peninsulei Iberice (Spania şi Portugalia), Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (România), Carpaţii Meridionali (România) şi Carpaţii Orientali (Slovacia şi Polonia).

Mai multe informaţii sunt disponibile pe: http://rewildingeurope.com/.

Scroll to Top