Mesajul Papei Francisc vine cu o perspectivă morală nouă de care era mare nevoie în dezbaterea despre schimbările climatice. Acestea nu mai reprezintă doar o problemă științifică, ci și una morală și etică din ce în ce mai mult. Schimbările climatice afectează viețile, mijloacele de trai și drepturile tuturor, mai ales ale celor din comunitățile sărace, marginalizate și vulnerabile.
Confruntați cu această provocare pentru natură și viața oamenilor, trebuie să manifestăm respect pentru căminul nostru comun și să îl administrăm judicios și corect. Numai prin redescoperirea solidarității reciproce, prin reducerea risipei și schimbarea modului de consum și de producție într-unul durabil, ne putem salva planeta, diversitatea efervescentă a vieții și ne putem asigura un viitor prosper pentru toți.
Ca organizație de mediu, WWF este motivată de același impuls de a avea o lume în care oamenii să poată trăi în armonie, atât între ei, cât și cu natura, bazându-se pe principii de echitate și solidaritate.
Sperăm ca atenția sporită pe temele schimbărilor climatice și dezvoltării durabile din acest an să se transforme în angajamente concrete din partea tuturor guvernelor. 2015 trebuie să fie anul deciziilor concrete, juste și vizionare, anul în care nimeni nu se mai poate sustrage acțiunii.
Yolanda Kakabadse, Președinte WWF Internațional, despre enciclica „Fii lăudat: Despre grija pentru casa noastră comună” redactată de către Papa Francisc și prezentată astăzi, 20 iunie 2015, întregii lumi.