WWF România anunță lansarea a două apeluri de proiecte, oferind sprijin financiar proiectelor care promovează acțiunile climatice în orașele Bistrița și Brașov. Acest sprijin financiar va fi acordat pentru propunerile/propunerea de proiect care obțin/e cel mai bun punctaj în cadrul procesului de evaluare și selecție sub forma a câte un grant în valoare de 2500 EURO per oraș sau sub forma unui singur grant de 5000 EURO pentru ambele orașe.
Cui se adresează acest apel
Ești organizație/asociație non-profit, care desfășoară activități în orașele Bistrița și/sau Brașov, în sprijinirea obiectivelor climatice la nivel local și național? Lucrezi cu grupuri țintă precum tinerii, grupurile de inițiativă civică din oraș, asociațiile de elevi/studenți, de locatari sau alte ONG-uri? Atunci acest apel este pentru tine! WWF România te invită să te alături eforturilor de combatere a schimbărilor climatice prin propunerea unui proiect care să aducă un impact în comunitatea locală.
Candidații eligibili pentru primirea grantului sunt organizațiile, care îndeplinesc următoarele criterii:
- Să aibă entitate juridică și să fie o organizație/asociație non-profit;
- Să demonstreze că au capacitatea administrativă și financiară de a gestiona grantul;
- Să aibă o situație fiscală/juridică reglementată;
- Să aibă experiență în lucrul cu tinerii și în organizarea de acțiuni/activități destinate tinerilor, de preferință legate de mediu și de schimbările climatice;
- Să aibă capacitatea de a desfășura activități în orașul vizat (Bistrița/ Brașov)
Obiectivele apelului
Apelul se adresează proiectelor care presupun facilitarea un angajament colaborativ cu diverse grupuri țintă la nivel local în cele doua orașe – Bistrița și Brașov, prin dezvoltarea și implementarea de inițiative care să contribuie la reducerea efectelor schimbărilor climatice și la sustenabilitatea mediului și care să conducă la rezultate specifice.
Despre proiecte
Ne propunem să sprijinim proiecte care includ obiective și activități de implicare a cetățenilor, în special a tinerilor, în dezbaterea și dezvoltarea de ideii și soluții de acțiuni climatice la nivel local, facilitând exprimarea preocupărilor lor și dialogul dintre cetățeni și reprezentanții municipalității. Astfel, ne dorim să creăm premisele integrării în planul de climă la nivel local și a implementării propunerilor dezvoltate de tineri, în urma acestor activități, pentru a aborda provocările locale legate de climă și sustenabilitate. Grantul presupune sprijinirea organizațiilor locale în implementarea unui proiect pentru climă în Bistrița și Brașov. Proiectul/ele care urmează să primească grantul ar trebui să vizeze cel puțin două grupuri reprezentative ale comunității locale considerate relevante în contextul obiectivului de accelerare a acțiunii climatice în aceste orașe, din care unul dintre grupuri să fie cel al tinerilor.
Informații utile
Află mai multe informații despre obiectivele apelului, calendarul orientativ, activități eligibile și grant din Termenii de referință, precum și de pe pagina oficială a apelului, aici. Termen limită: Aplică până la 20 decembrie.
Depune proiectul tău aici!
Persoane de contact:
Andreea Danciu, Manager Proiect, +40 729 585 042, E-mail: [email protected]
Florina Neagu, Communications Officer, + 40 735 157 748, E-mail: [email protected]
Despre proiectul LIFE ASAP
Acest apel este organizat în cadrul proiectului LIFE ASAP (Accelerated sub-national climate action and participation through the One Planet City Challenge), care se desfășoară pe o perioadă de 4 ani și își propune să accelereze acțiunile climatice în orașele din Europa, printr-o colaborare între WWF și orașe din Suedia, România, Portugalia și Ungaria. Totodată, proiectul își dorește să aducă la un loc reprezentanții primăriilor și locuitori pentru a co-crea soluții climatice bazate pe nevoi și interese locale. În faza pilot, în România, orașele implicate în această etapă sunt Bistrița și Brașov, unde au avut deja loc activități cu tinerii printr-un program online de Ambasadori pentru Orașe Verzi.