LIFE ASAP

ÎMPREUNĂ TRANSFORMĂM ORAȘELE DIN ROMÂNIA ÎN LOCURI SUSTENABILE ȘI VERZI

Proiectul LIFE ASAP își propune să accelereze acțiunile de combatere a schimbărilor climatice în orașe din Suedia, România, Portugalia și Ungaria. Arată lumii ce poate face orașul tău pentru a contribui la rezolvarea crizei climatice!

Provocarea WWF „One Planet City Challenge” este invitația noastră adresată orașelor de a lua atitudine în acțiunea globală împotriva schimbărilor climatice.  

WWF ghidează orașele spre acțiuni climatice bazate pe știință și le punem în lumină pe cele care sunt fruntașe în domeniu. Există numeroase oportunități de schimb de experiențe, învățare și recunoaștere pe parcursul procesului. 

LIFE ASAP (Accelerated sub-national climate action and participation through the One Planet City Challenge) sau accelerarea acțiunilor și a participării la nivelul orașelor în domeniul climei prin intermediul competiției One Planet City Challenge (OPCC).

Cum ajutăm orașele?

WWF România adaptează provocarea One Planet City Challenge (OPCC) pentru a permite evaluarea planurilor de acțiune pentru climă ale orașelor participante în raport cu politicile și legislația UE privind clima și energia.

Orașele vor beneficia de o evaluare personalizată și, de asemenea, vor primi sprijin pentru a implica cetățenii, precum și alți actori importanți, în planurile lor climatice.

Vă invităm să ne însoțiți în misiunea noastră de a crea orașe care să se dezvolte în echilibru cu natura, acum și în viitor. Sunteți gata să arătați cât de mult vă iubiți orașul?

Fazele competiției

În faza pilot, WWF din Suedia, Portugalia, România și Ungaria colaborează cu un grup de orașe selectate pentru a le sprijini în raportarea datelor privind acțiunile climatice și pentru a adapta cadrul de evaluare OPCC la condițiile locale.

WWF va colabora cu grupurile reprezentative ale comunității locale, în special cu tinerii, pentru a-i implica în acțiuni de sustenabilitate ale orașelor.

Orașele participante au șansa să ia parte la o rundă personalizată a campaniei WWF de implicare publică prin intermediul rețelelor sociale, denumită We Love Cities.

ORAȘELE DIN ROMÂNIA
Avem 319 orașe în România, dintre care 105 municipii (orașe cu peste 15.000 locuitori). Din păcate nu toate orașele au startegii de atenuare a schimbărilor climatice, dar din fericire suntem aici pentru a motiva schimbarea și a acționa pentru a avea un viitor mai verde și sustenabil.

Întrebări frecvente din partea orașelor care vor să participe sau deja participă la competiție

LIFE ASAP Orase verzi WWF Romania Clima

Pentru orașele care intenționează să adere la proiectul Life ASAP al UE sau care au aderat deja. Întrebări și răspunsuri cu privire la beneficii, cerințe și raportare.

Urmărește-ne și distribuie prietenilor

Scroll to Top