COMBATEM TĂIERILE ILEGALE

Luptăm împotriva tăierilor ilegale deoarece acestea reduc biodiversitatea și pun în pericol întreg procesul de management sustenabil al pădurilor. Tăierile ilegale au și implicații sociale, amenințând locurile de muncă și mijloacele de trai ale oamenilor care depind de resursele oferite de pădure. Înlesnesc evaziunea fiscală, erodează statul de drept și provoacă chiar pierderea de vieți omenești.

Cum actionăm
Identificăm riscurile și cauzele care generează tăierile ilegale. Monitorizăm pe teren gradul de respectare a legislației. Măsurăm riscurile potențiale și impactul pe care acestea l-ar putea avea. Analizăm cadrul legislativ care le permite existența și capacitatea celor implicați de a gestiona situația.

Transformăm fundamental sistemul de control

Pentru a combate tăierile ilegale, susținem transformarea fundamentală a sistemului de control, prin:

• Eliminarea mărcii
  • Monitorizarea și controlul lemnului la prima plasare în piață
  • Creșterea transparenței
  • Prioritizarea controalelor în funcție de riscurile existente
  • Sancțiuni proporționale și descurajante
  • Indicatori de performanță care să vizeze controalele la prima plasare în piață a lemnului

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre păduri

by_doru_oprisan___web_2

Scrisoare deschisă privind intenția Ministerului Apelor și Pădurilor de a renunța la Inspectorul pădurii