climate heroes
Să vorbim despre schimbări climatice este un trend în zilele noastre. Suntem noi conștienți ce înseamnă cu adevărat schimbări climatice? Care sunt cauzele și care este impactul lor? Știm unde și cui să adresăm propunerile și inițiativele pe care le-am putea avea pe această temă?
În ultimii ani au existat o serie de acțiuni ale tinerilor menite să atragă atenția asupra schimbărilor climatice, însă nu au reușit să declanșeze o reacție a autorităților. Un motiv poate fi acela că tinerii vorbesc clar și direct, pe când politicile pe tema schimbărilor climatice pot fi foarte complexe și nu întotdeauna foarte clare.

Tocmai de aceea, WWF Romania lansează un program menit să instruiască tinerii între 15 și 24 de ani asupra impactului pe care stilul de viață îl are asupra schimbărilor climatice și să le aducă un plus de claritate legat de cele mai eficiente moduri prin care pot care să influențeze politicile și procesele locale pe acest subiect, să participe în dezbateri publice, să se facă auziți.
Astfel, îi susținem în a deveni tineri activi pentru sustenabilitate și climă..
Proiectul Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living se desfășoară în patru țări – România, Bulgaria, Cehia și Serbia, timp de doi ani, în 2021-2022 și își propune să le ofere tinerilor selectați instrumente prin care să își dezvolte abilități care să îi ajute în acțiunile lor menite să contribuie la încetinirea și prevenirea schimbărilor climatice. Prin training și mentorat, proiectul va crește nivelul de înțelegere, va crea abilități și va inspira tinerii să acționeze, astfel încât să devină lideri de opinie puternici în comunitățile lor și în relația cu factorii de decizie.
Tinerii participanți din proiect vor fi capabili să propună soluții și politici sustenabile pe care să le poată pune în aplicare.


În fiecare an, 15 tineri din România vor fi recrutați în proiect și vor beneficia de training și mentorat din partea experților în domeniul comunicării, producției video, policy & advocay. În cadrul programului de training și mentorat, tinerii vor dezvolta propriile proiecte de comunicare, policy si advocacy, prin care își vor propune să aducă soluții concrete pentru încetinirea schimbărilor climatice. Materialele video pe care le vor crea ca parte din proiectele proprii, vor fi publicate pe canalul de YouTube dedicat proiectului.
Anual, proiectele vor fi prezentate în cadrul unor evenimente locale, iar o echipă va fi selectată pentru a participa la un eveniment regional. Reprezentanți media, influenceri, producători de conținut, decidenți pe probleme de schimbări climatice vor fi invitați la aceste evenimente.
De ce să te înscrii în program?
- Pentru că vei cunoaște alți tineri care, ca și tine, vor să schimbe lumea
- Pentru că vei munci în echipă sau separat și vei dezvolta inițiative concrete, cu impact în viața noastră de zi cu zi
- Pentru că vei câștiga premii premii faine
- Pentru că vei primi recunoașterea muncii tale și a participării în acest program (eliberăm adeverințe de participare)
- Pentru că vei lua parte la o “competiție“ regională cu tineri din alte 4 țări
- PENTRU CĂ E FUN
Ca să te convingi, găsești AICI testimonialele participanților din prima sesiune.
Filmele inițiativelor dezvoltate de tinerii participanți în prima sesiune se pot vedea aici
Desfășurătorul sesiunii de toamnă este următorul:
- 1 & 2 noiembrie – modul de training online
- 9, 10, 11 noiembrie- modul de training training offline*
- 9 & 10 decembrie- modul de training online
- decembrie 2021 – martie 2022 – pregătirea proiectele individuale**
- martie 2022- Gala națională de prezentare a proiectelor
* Dacă situația epidemiologică permite, modulul de training offline vor avea loc în mijlocul naturii, la Băile Tușnad. Cheltuielile de cazare, masă și transport vor fi susținute de WWF Romania.
** Pe tot parcursul perioadei de pregătire a proiectelor individuale, tinerii participanți vor putea păstra legătura cu trainerii și mentorii programului.

Inițiativele participante la Gala regională -sesiunea I
Ne dorim ca la final de proiect să existe un grup de tineri instruiți în domeniile comunicării, producției video, creării de politici și campanii de advocacy care să poată propune și implementa proiecte și acțiuni coerente, pe termen lung, pentru conștientizarea și stoparea schimbărilor climatice.
Te invităm alături de noi

Vreau să fac parte din program. Cum procedez?
Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole

Schimbarea Ministrului Agriculturii, o posibilă șansă nouă pentru biodiversitate și micii producători
WWF-România solicită noii conduceri a Ministerului discuții aplicate pentru revizuirea urgentă a Planului Național Strategic 2023-2027, conform cu cerințele Comisiei Europene WWF-România solicită public Ministrului interimar al Agriculturii, Sorin Grindeanu, deblocarea unor discuții tehnice aplicate pentru includerea unor soluții urgente legate de gestionarea biodiversității și resurselor naturale în noul Plan

Comunicat de presa RESFOR – RESFOR la final
WWF-România lansează un ghid de bune practici legate de managementul lemnului mort, la final de proiect RESFOR Comunicat de presă WWF România, în parteneriat cu Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Institutul Ucrainean de Cercetare în Silvicultură P.S. Pasternak – UkrRIMF și cu organizația Ecosphera

Conferința de lansare a proiectului de revizuire a planului de management al Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița
WWF România, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” și R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița RA, lider de proiect, au susținut, în data de 6 iunie 2022, la Sasca Montană, județul Caraș-Severin, conferința de lansare a proiectului “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor