climate heroes

Să vorbim despre schimbări climatice este un trend în zilele noastre. Suntem noi conștienți ce înseamnă cu adevărat schimbări climatice? Care sunt cauzele și care este impactul lor? Știm unde și cui să adresăm propunerile și inițiativele pe care le-am putea avea pe această temă?

În ultimii ani au existat o serie de acțiuni ale tinerilor menite să atragă atenția asupra schimbărilor climatice, însă nu au reușit  să declanșeze o reacție a autorităților. Un motiv poate fi acela că tinerii vorbesc clar și direct, pe când politicile pe tema schimbărilor climatice pot fi foarte complexe și nu întotdeauna foarte clare.

Proiectul Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living  se desfășoară în patru țări – România, Bulgaria, Cehia și Serbia, timp de doi ani, în 2021-2022 și își propune să le ofere tinerilor selectați instrumente  prin care să își dezvolte abilități care să îi ajute în acțiunile lor menite să contribuie la încetinirea și prevenirea schimbărilor climatice. Prin training și mentorat, proiectul va crește nivelul de înțelegere, va crea abilități și va inspira tinerii să acționeze, astfel încât să devină lideri de opinie  puternici în comunitățile lor și în relația cu factorii de decizie. 

Tinerii  participanți din proiect vor fi capabili să propună soluții și politici sustenabile pe care să le poată pune în aplicare.

De ce să te înscrii în program?

        • Pentru că vei cunoaște alți tineri care, ca și tine, vor să schimbe lumea
        • Pentru că vei munci în echipă sau separat și vei dezvolta inițiative concrete, cu impact în viața noastră de zi cu zi
        • Pentru că vei câștiga premii premii faine
        • Pentru că vei primi recunoașterea muncii tale și a participării în acest program (eliberăm adeverințe de participare)
        • Pentru că vei lua parte la o “competiție“ regională cu tineri din alte 4 țări
        • PENTRU CĂ E FUN

 Ca să te convingi, găsești AICI testimonialele participanților din prima sesiune.

 

Filmele inițiativelor dezvoltate de tinerii participanți în prima sesiune se pot vedea aici

Inițiativele participante la Gala regională -sesiunea I

Filmele inițiativelor dezvoltate de tinerii participanți în a doua sesiune se pot vedea aici

Inițiativele participante la Gala regională -sesiunea a II a

Ne dorim ca la final de proiect să existe un grup de tineri instruiți în domeniile comunicării, producției video, creării de politici și campanii de advocacy care să poată propune și implementa proiecte și acțiuni coerente, pe termen lung, pentru conștientizarea și stoparea schimbărilor climatice. De aceea, am creat o serie de filme educaționale, care pot fi utilizate și de generațiile următoare de Climate Heroes. 

Vă invităm să vizionați mai jos filmul proiectului. 

Rulează videoul

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

WWF-CEE și Fundația Coca-Cola anunță extinderea parteneriatului lor și continuă să colaboreze pentru a crește rezistența la schimbările climatice și starea de sănătate a bazinului hidrografic al Dunării

București, 19 martie 2024 – WWF Europa Centrală și de Est (WWF-CEE) și Fundația Coca-Cola își reînnoiesc pentru încă trei ani parteneriatul „Împreună pentru Dunăre” (Living Danube Partnership) pentru a contribui la creșterea rezistenței în fața schimbărilor climatice în ceea ce privește apa, de-a lungul bazinului Dunării. Fundația Coca-Cola sprijină

Citește mai multe
Scroll to Top