Zero plastic în pădure

ZERO PLASTIC ÎN PĂDURE

Natura se sufocă sub gunoaiele pe care le întâlnim la marginea pădurilor, pe malul râurilor, lângă localități, pe drumurile forestiere sau pe traseele montane ușor accesibile. Plasticul a ajuns „vedeta” deșeurilor și, din păcate, ne întâmpină oriunde am încerca să ne plimbăm și să ne relaxăm. Fenomenul este generalizat la nivelul țării, iar autoritățile nu reușesc să-l stopeze și să preia controlul. Din cauza nivelului scăzut de educație ecologică, localnicilor li se pare încă normal să arunce orice fel de deșeuri la marginea pădurii sau pe malul râului. Pe același principiu, mulți turiști aruncă gunoaie din mașină, în parcări, la locul de picnic sau pe traseele montane. De multe ori, autoritățile evită să se implice și să aplice sancțiuni. Prin urmare, în ciuda unor încercări de ecologizare, gunoaiele (și, în special, plasticul) reapar.

Locatarii Pădurii vor ZERO PLASTIC la scara lor

Previous slide
Next slide

La noi, în oraș, știm că i-am putea deranja pe vecini. Iar dacă nu, cu siguranță ne vor spune ei. Avizierele blocurilor sunt de multe ori pline de mesajele „prietenoase” ale vecinilor supărați. În schimb, în natură nu ne gândim deloc la cei care o locuiesc. Ce îi deranjează pe ei?

Iată că, acum, LOCATARII PĂDURII au un mesaj pentru noi, LOCATARII ORAȘULUI:

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole