Felina emblematică a Carpaților, un mare maestru al camuflajului și un carnivor extrem de discret, care trăiește izolat și vânează singur, are mare nevoie de ajutorul tău.

Supraviețuirea speciei este pusă în pericol de braconaj, dar mai ales prezența și activitățile umane care îi invadează din ce în ce mai mult habitatul. În prezent în Europa nu mai sunt decât 9.000 de exemplare dintre care 1.200 în România.

Adoptă simbolic un râs chiar azi iar noi te vom purta într-o călătorie inițiatică de descoperire a speciilor valoroase din România. Ȋn plus, știi ce se întâmplă cu donațiile tale lunare din email-ul primit periodic cu activităţile realizate cu ajutorul tău.

Ajută în lupta împotriva braconajului prin proiecte de îmbunătățire a legislației

Ajută la certificarea în sistem FSC© a 2.4 milioane ha. de pădure privată și de stat, ceea ce garantează gestionarea responsabilă a acestora, habitatele naturale ale râșilor;

Ajută la identificarea și securizarea coridoarelor de migrație pentru râși prin achiziționarea și amplasarea de camere video  speciale

Amenințari:

– Pierderea sau fragmentarea habitatului, din cauza dezvoltării infrastructurii urbane sau rurale în zonele protejate –  râșii au nevoie de suprafețe foarte mari (30km2) pentru hrană și adăpost;

– Vânarea excesivă a animalelor care constituie baza trofică a râsului;

– Defrişarea pădurilor care îi lasă fără casă şi fără mâncare.

Ești în căutarea unui cadou special?

Adopția unui urs este cadoul perfect pentru un iubitor de animale. Pachetul special de adopție cuprinde un râs drăgălaș de pluş, certificatul de prieten al naturii şi stickere WWF.

Poţi alege pachetul pentru tine sau poţi face donaţia în numele unui prieten iar noi i-l vom trimite.

Preferi pachetul în schimbul unei singure donații?

Donațiile lunare sunt inima WWF-România, contribuind la susținerea planificării pe termen lung și la reducerea costurilor de administrare – oferind un impuls imens proiectelor noastre de conservare. Împreună, cu sprijinul tău continuu, în fiecare lună, an de an, creăm soluții pe termen lung la problemele cu care se confruntă biodiversitatea.

ARTICOLE

Află mai multe despre râs

foto_jiu2-scaled

Reclădim România promovând investitii din alte epoci, cu riscul unor penalități uriașe pentru un nou infringement

Planul Național de Investiții și Relansare Economică lansat acum două zile de Guvern și controversatul proiect de lege votat în Parlament săptămâna trecută pentru modificarea Legii nr. 33/1994 ilustrează discrepanța dintre promisiuni și fapte, dintre teorie și practică, în ceea ce privește redresarea economică în România. Prezentat în urmă cu

wwf-spunem-stop-taierilor-ilegale-mihai-constantineanu-1600x900

Spunem stop tăierilor ilegale. Am trimis autoritătilor 24 de pagini de propuneri concrete

Modificarea Codului Silvic este zilele acestea „cartoful fierbinte” în atenția politicienilor. Luni am participat la discuțiile din comisia de specialitate din Camera Deputaților, unde nu s-a ajuns la nicio concluzie. Așa că mâine reluăm dezbaterile, de data aceasta la Ministerul Mediului. Poziția noastră este clară: luptăm pentru stoparea tăierilor ilegale.

_p4a9285__catalin_georgescu2

Decizie marcantă a Comisiei Europene: Europa trebuie să producă hrană curată și să devină punct de referintă la nivel global

Comisia Europeană a publicat săptămâna trecută planul UE de acțiune în ce privește conservarea și refacerea biodiversității și transformarea sistemului agroalimentar pentru următorii 10 ani. Strategia UE De la Fermă la Consumator și Strategia UE pentru Biodiversitate 2030, ambele în conformitate cu Pactul verde european, pot schimba radical sectoarele vizate. Titlurile date celor două documente strategice