Scopul campaniei este informarea publicului local cu privire la schimbările climatice si soluţiile menite să contribuie la prevenirea efectelor acestui fenomen. Având în vedere că sectorul energetic este responsabil pentru o mare parte a emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă, informaţiile diseminate pe perioada caravanei vor pune accent pe modalităţile în care oamenii pot să reducă consumul de energie în propriile lor case. Cei care vor întâlni Caravana Climei vor putea afla ce legătură există între schimbarea climei şi consumul de energie, cum pot economisi bani prin folosirea raţională a energiei, care sunt sursele alternative de energie, cum pot avea o locuinţă verde sau care sunt avantajele maşinii hibrid.
,,Prin intermediul Caravanei Climei, dorim să le arătăm oamenilor beneficiile pe care le presupune folosirea tehnologiilor şi produselor cu consum redus de energie sau a celor care funcţionează cu energie alternativă. Care sunt aceste beneficii? Pe de-o parte, contribuim la reducerea efectelor schimbărilor climatice, iar, pe de altă parte, economisind energie, economisim bani”, a declarat Ioana Buşilă, Responsabil comunicare WWF.
Caravana Climei face parte dintr-o campanie mai amplă de conştientizare şi educare a publicului cu privire la cauzele schimbărilor climatice şi modul în care acestea afectează viaţa fiecăruia dintre noi, implementată de WWF in România pe parcusul acestui an. Lansată cu ocazia „Orei Pământului”, campania „Nu ignora pericolul schimbărilor climatice!” îşi propune să ofere informaţii accesibile despre impactul schimbărilor climatice în România, să arate modul în care fiecare persoană se poate implica şi poate ajuta, prin acţiuni simple, la prevenirea şi diminuarea efectelor schimbării climei, şi să educe publicul în vederea formării unui comportament prietenos cu mediul.
Caravana Climei va poposi pe 17 septembrie în Constanţa, în faţa mall-ului City Park. Pe 19 şi 20 septembrie, va veni rândul Bucureştiului, caravana urmând să fie amplasată în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Pe 22 septembrie, caravana se va afla in Piaţa Sfatului din Braşov, iar pe 24 septembrie caravana va opri în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj Napoca.
Caravana Climei este organizată cu sprijinul Philips, Rao, Romania Green Building Council, Junkers şi Green Report.
Informaţii suplimentare: WWF Programul Dunăre-Carpaţi România, persoană de contact: Ioana Buşilă, Responsabil comunicare, [email protected], 0730 098 712.