Cum depindem noi, oamenii, de albine ? Cum putem ajuta vrabia ? Ce se distruge, de fapt, când se taie un stejar ?
Răspunsurile la aceste întrebări, precum şi multe alte informaţii despre biodiversitate şi despre legătura dintre stilul nostru de viaţă şi mediul înconjurător, pot fi descoperite în cadrul expoziţiei publice „Satul Biodiversităţii”, o acţiune de informare a Comisiei Europene, Direcţia Generală Mediu, în parteneriat cu WWF şi Oceanic Club. Expoziţia se desfăşoară în perioada 24 ianuarie – 6 februarie, la Băneasa Shopping City .
Expoziţia itinerantă face parte din campania Comisiei Europene „Contăm unii pe alţii”, o campanie de informare şi responsabilizare a cetăţenilor în privinţa pierderii biodiversităţii.
Organizatorii „Satului” îşi propun să sensibilizeze publicul larg – mai ales tinerii şi copiii – prin instrumente interactive, pregătind, în acest sens, mai multe activităţi şi ateliere care se vor desfăşura sâmbătă şi duminică (29/30 ianuarie, 5/6 februarie), între orele 13:00 şi 20:00. Proiecţii de filme despre natură, teste grilă despre biodiveristate, atelierul de plantare de seminţe de salată, aplicaţii şi jocuri on-line, observarea microscopică a faunei mărunte din Marea Neagră, planşe cu specii ce aşteaptă să fie colorate de cei mici şi multe alte surprize vă aşteaptă la sfârşit de săptămână în Sat.
Invitatul special al evenimentului este Bogdan Ionescu, profesorul de origami în vârstă de 12 ani, (http://origamibogdanionescu.blogspot.com/), care aduce la Băneasa Shopping City proiectul său de succes, Palatul de Hârtie. Pe parcursul a 2 ore (16:00 – 18:00), Bogdan va dezvălui din tainele plierii fluturilor, animalelor şi florilor din pătrate de hârtie.
Vă aşteptăm în „Satul Biodiversităţii”, să descoperiţi cum contăm unii pe alţii, ca într-un uriaş domino. Noi contăm pe albine, care contează pe flori, care contează pe furnici, care contează pe copaci, care contează pe gâze, care contează pe vrăbii, care contează pe TINE.
Contăm unii pe alţii !