SCHIMBĂRI CLIMATICE
Propunem soluții care să adapteze planurile de management al pădurilor la schimbările climatice.
În 2019, aproximativ 1,7mn mc de păduri (adică suprafața a 7.000 de terenuri de fotbal) au fost doborâți de fenomene naturale extreme în România. Este vorba despre incendii naturale, doborâturi de vânt, uscarea arborilor, rupturi de zăpadă sau atacuri ale unor insecte. Acestea au efecte devastatoare pentru că gospodărirea pădurilor nu este adaptată schimbărilor climatice.
În 2019, aproximativ 1,7mn mc de păduri (adică suprafața a 7.000 de terenuri de fotbal) au fost doborâți de fenomene naturale extreme în România.
Astfel de fenomene extreme sunt din ce în ce mai prezente și, de aceea, se impune luarea unor măsuri de prevenție. Tipul natural fundamental de pădure este cel mai stabil și rezistent. În cadrul acestuia, efectele fenomenelor naturale extreme sunt mult reduse.
Ce face WWF pentru a apăra pădurile în fata schimbărilor climatice
Ne propunem să creăm sisteme de evaluare a riscurilor și de prevenție a impactului negativ generat de fenomene naturale extreme care produc perturbări. Vrem să modificăm legislația actuală și să identificăm, elaborăm și promovăm noi soluții.
Vrem ca pădurile artificiale, degradate sau aflate în stare nefavorabilă de conservare să fie conduse, prin lucrări de reconstrucție ecologică, către structuri mai apropiate de condițiile naturale. Vom face lucrări de identificare, evaluare, cercetare și promovare a soluțiilor.
Propunem consolidarea managementului siturilor Natura 2000 pentru a include adaptările la schimbări climatice și refacerea stării favorabile de conservare.
Proiecte
Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole despre păduri
Solicităm Parlamentului adoptarea de urgență a reformelor mult așteptate în silvicultură
EN Parlamentul are acum o responsabilitate istorică de a adopta, până la finalul actualului mandat politic, un nou Cod Silvic pe baza căruia să se poată aplica reformele esențiale în silvicultură, în beneficiul întregii societăți. Ultima variantă a proiectului de lege include o serie de prevederi importante, însă este esențial
We Urge Parliament to Promptly Implement Essential Forestry Reforms
RO Parliament now bears a historic responsibility to adopt, by the end of its current political mandate, a new Forestry Code that will enable the implementation of essential forestry reforms for the benefit of the entire society. The latest draft of the bill includes several important provisions, but it is
Unlocking PNRR Funding and Advancing Effective Reform in State-Owned Enterprises
RO Romania currently has only a few weeks to address the issues identified by the European Commission and to find solutions to unlock the third tranche of PNRR funding. The Minister of Energy, Sebastian Burduja, has indicated that two potential solutions are under consideration to resolve one of these issues,