Pact2020

Model de parteneriat activ pentru o dezvoltare durabila în Colinele Transilvaniei

Prin acest proiect platforma Colinele Transilvaniei sprijină comunitățile locale din 10 sate prin educație și informare să devină o voce în procesul de luare a deciziilor de la nivel local. Revizuim politicile de dezvoltare regională din perspectiva obiectivelor de conservare și întărim parteneriatul Colinele Transilvaniei (format de 11 organizații) prin consolidarea competențelor de advocacy, management organizațional și comunicare.

 
 

ObiectivELE proiectului

Grupuri formate din 150 de persoane din 10 localități din Colinele Transilvaniei vor trece printr-un proces de informare și educare în urma căruia vor asigura un sistem de bună guvernanță locală pentru o dezvoltare durabilă inițiată de comunități active și implicate.

 

Platforma Colinele Transilvaniei devine instrumentul principal de influențare a politicilor de dezvoltare regională și asigură transpunerea viziunilor locale în politicile publice la nivel regional și/sau național.

 

 

Parteneriatul Colinele Transilvaniei, prin dezvoltarea unor instrumente de lucru care facilitează colaborarea și dezvoltarea organizațională, îsi consolidează capacitatea de a fi un pion important în procesul de luare a deciziilor la nivel regional și de a aduce beneficii comunităților și naturii din Colinele Transilvaniei.

Dan Dinu PACT2020

COMUNITĂȚI

Lucrăm împreună cu oamenii din Colinele Transilvaniei, mai precis din următoarele comunități:

Județul Brașov: Viscri, Criț;

Județul Sibiu: Hoghilag, Alma Vii, Malancrav, Richis, Agnita;

Județul Mureș: Daia, Saschiz, Archita.

Foto: Cosmin Dumitrache

Cum devin comunitățile active și sănătoase?

Două animații create prin proiectul „Colinele Transilvaniei – Model de parteneriat activ pentru o dezvoltare durabilă” (PACT 2020) sunt menite să transfere către comunitățile locale cunoștințe și experiențe despre cum pot răspunde în timp real nevoilor identificate local. 

Animația „Comunități vii” arată cum prin implicare și responsabilitate oamenii se asigură că valorile comunităților locale sunt respectate și ocrotite.

În animația „Comunități sănătoase” vedem cum elementele umane, naturale și economice sunt interdependente și se susțin pentru a crea un prezent și un viitor mai bun.

CARE SUNT VIZIUNILE COMUNITĂȚILOR PENTRU UN VIITOR MAI BUN?

Colinele Transilvaniei Viziunea Saschiz
Saschiz
Colinele Transilvaniei richis
Richiș
Colinele Transilvaniei Malancrav
Mălâncrav
Colinele Transilvaniei Hoghilag
Hoghilag
Colinele Transilvaniei Daia
Daia
Colinele Transilvaniei Crit
Criț
Colinele Transilvaniei Archita
Archita
Colinele Transilvaniei Alma-vii
Alma Vii
Colinele Transilvaniei Agnita
Agnita
Colinele Transilvaniei Viscri
Viscri

AFLĂ CUM VIZIUNILE LOCALITĂȚILOR TREBUIE SĂ INFLUENȚEZE STARTEGIA JUDEȚULUI

AFLĂ CE TIP DE LIDER EȘTI PENTRU COMUNITATEA TA!

Alătură-te și tu grupului de Facebook destinat interacțiunii libere între oamenii din Colinele Transilvaniei

Parteneri pentru coline

Din acest grup fac parte oamenii din Colinele Transilvaniei văd provocările din comuna lor, se implică și le întâmpină ÎMPREUNĂ.

Hai să inițiem discuții concrete, să privim realist viața din Coline! Hai să învățăm unii de la ceilalți cum se construiește o comunitate unită, care rezistă în timp și răspunde nevoilor tuturor.

Evaluează comunitatea ta!

Canalizare, transport în comun, cabinet medical, evenimente culturale sunt doar câteva dintre elementele care ne fac viața mai bună.
Locuiești în Colinele Transilvaniei?  Le regăsești în comunitatea ta? 

Completează formularul pregătit pentru locuitorii din Colinele Transilvaniei pentru a contribui la identificarea problemelor și la găsirea de soluții concrete, la tine în localitate sau sat. 

Avem nevoie de perspectiva ta! Contribuie acum, durează doar câteva minute!

 

Citește Gazeta Colinele Transilvaniei

Parteneri

Proiectul este derulat de Asociația WWF România, în parteneriat cu  Asociatia Mioritics, Fundatia Mihai Eminescu Trust și beneficiază de o finanțare în valoare de 247.856  euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro. 

Vizitează pagina proiectului pe site-ul Colinele Transilvaniei

Scroll to Top