Platforma factorilor interesati

pentru „Elaborarea Planului de Management pentru situl de importanta comunitara ROSCI0285 Codrii Seculari de la Strambu Baiut”

Unul din scopurile proiectului „Elaborarea Planului de Management pentru situl de importanță comunitară ROSCI0285 Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț”  este conlucrarea armonioasă cu factorii interesați, de ai pune în legătură și de a discuta cu ei toate aspectele legate de aria protejată. Împreună cu ei am dezvoltat măsurile de management propuse, dar am și pus în legătură autoritățile locale și regionale cu toți cei care sunt afectați direct de existența ariei protejate. Platforma factorilor interesați reunește mai multe categorii: autorități publice, de la nivel local și regional, mass-media, operatori economici, ONG-uri.

Cu ajutorul lor planul de management realizat în cadrul proiectului reprezintă întradevăr pilonul principal pentru administrarea ariei naturale protejate. În urma analizelor din teren și discuțiilor avute cu toți factorii interesați, acesta  propune în detaliu operațiunile și acțiunile obligatorii pentru atingerea scopului principal al desemnării ariei protejate: protejarea și conservarea biodiversității în sit. Astfel, atât nevoile de protecție ale biodiversității, cât și nevoile dezvoltării economice și sociale sunt puse într-un context armonizat, care să respecte atât fauna, cât și factorii interesați (locuitori, agricultori, pescari, vânători, agenți economici etc).

Lista factorilor interesați poate fi consultată aici.