Jysk

JYSK sprijină WWF-România în asigurarea sustenabilității lucrărilor de reconstrucție ecologică de la Mahmudia-Carasuhat.

Recent, partenerul nostru JYSK a primit distincția „Gold” la categoria ‘Protecția animalelor' în Community Index 2022, pentru susținerea proiectului de reconstrucție ecologică de la Mahmudia-Carasuhat. Acest ranking anual este cel mai complex centralizator de la noi, pentru proiectele de investiții în comunități – analizează 850 de proiecte şi iniţiative de CSR ale companiilor românești.

Cu susținerea JYSK, desfășurăm două tipuri de acțiuni de importanță majoră pentru menținerea biodiversității și exploatarea sustenabilă a zonei:

  • Monitorizăm bogăția biodiversității din zonă – plante, pești, păsări – și întreprindem acțiuni esențiale pentru menținerea condițiilor optime de habituare: eliminăm speciile de plante invazive de pe uscat și din apă, facem plantări de salcie și plop autohton acolo unde există zone compromise și asigurăm condiții de cuibărire pentru păsări.

  • Ajutăm comunitățile locale. Astfel, s-au creat locuri de muncă în domeniul turistic, apărând activități economice sustenabile noi în beneficiul naturii și al comunităților din zonă (ecoturism, birdwatching, turism pentru pescuit, utilizarea sustenabilă a stufului în produse meșteșugărești).

Scroll to Top