Ziua Mediului 2022

De 50 de ani suntem alerți și atenți la starea de bine a planetei.

“Ziua Mondială a Mediului Înconjurător” cunoscută mai ales sub denumirea de “Ziua Mediului” este sărbătorită pe 5 iunie, în fiecare an, începând cu 1972. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când Adunarea Generală ONU a instituit această zi, pentru a face oamenii din întreaga lume mai atenți la și mai responsabili față de mediul înconjurător și (bună)starea acestuia.

WWF a sărbătorit anul trecut, în 2021, 60 de ani de existență. Am vrut să menținem atmosfera de aniversare și să marcăm această jumătate de secol de Ziua Mediului printr-o invitație la acțiune, pentru fiecare dintre noi.

Astfel, ca un ecou al celor 50 de ani am pregătit această colecție cu 50 de idei practice pentru natură. Colecția este pentru tine și pentru cei de lângă tine. Vă puteți inspira dintr-o privire pentru următorul nou obicei “verde” pe care să-l adoptați. Dacă începem azi și suntem cât mai mulți, aniversarea de 100 de ani de Ziua Mediului are șanse să fie una cu climă echilibrată, biodiversitate bogată și oameni trăind în armonie cu natura.

Când spunem „natură” ne referim la viața sălbatică, adică multitudinea de specii de animale, păsări și plante care funcționează precum nodurile unei plase invizibile ce susține viața pe Pământ. Cu cât mai multe specii, cu atât mai dese sunt nodurile și cu atât mai puternică plasa noastră de siguranță. Cu fiecare specie care dispare, plasa de siguranță devine mai fragilă. La fel și supraviețuirea noastră.

Știați că aproximativ un milion de specii de animale și plante sunt acum amenințate cu dispariția? Având grijă de fauna și flora sălbatică și alegând să consumăm într-un mod responsabil și durabil, putem contribui la construirea unei lumi care poate susține întreaga viață de pe Pământ. 

În timp ce liderii mondiali se întâlnesc la Stockholm pentru a aniversa conferința ONU din 1972 privind mediul, să aruncăm o privire înapoi la ceea ce s-a realizat și să facem un apel pentru a pune natura și oamenii din nou pe primul loc pe agenda politică. Avem #OSinguraPlaneta

Să o protejăm!

Vreau să mă implic!

FĂ UN PAS MAI DEPARTE!

Alătură-te familiei noastre în lupta activități de conservare a naturii și prevenire a viitoarelor pandemii.

Scroll to Top