Blog

Blog-ul WWF Romania

Apel proiecte LIFE ASAP

Apel pentru propuneri de proiecte care promovează acțiunile climatice în municipalitățile Bistrița și Brașov

WWF România anunță lansarea a două apeluri de proiecte, oferind sprijin financiar proiectelor care promovează acțiunile climatice în orașele Bistrița și Brașov. Acest sprijin financiar va fi acordat pentru propunerile/propunerea de proiect care obțin/e cel mai bun punctaj în cadrul procesului de evaluare și selecție sub forma a câte un grant în […]

Apel pentru propuneri de proiecte care promovează acțiunile climatice în municipalitățile Bistrița și Brașov Citește mai departe »

Rolul Energiei Regenerabile și al Zonelor de Accelerare în Tranziția Climatică a Europei

În contextul schimbărilor climatice și al nevoii urgente de a dezvolta orașe mai verzi și mai sănătoase, WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) în colaborare cu Primăriile Municipiilor Bistrița și Brașov, anunță lansarea campaniei We Love Solutions, parte a proiectului LIFE ASAP (Accelerated Sub-national Climate Action and Participation).

Rolul Energiei Regenerabile și al Zonelor de Accelerare în Tranziția Climatică a Europei Citește mai departe »

EUKI RENewLand

Accelerarea tranziției energetice: Mituri și realități despre zonele de accelerare a energiei regenerabile

În contextul schimbărilor climatice și al nevoii urgente de a dezvolta orașe mai verzi și mai sănătoase, WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) în colaborare cu Primăriile Municipiilor Bistrița și Brașov, anunță lansarea campaniei We Love Solutions, parte a proiectului LIFE ASAP (Accelerated Sub-national Climate Action and Participation).

Accelerarea tranziției energetice: Mituri și realități despre zonele de accelerare a energiei regenerabile Citește mai departe »

Reintroducerea zimbrilor în Munții Țarcu. Numărul de exemplare și recolonizarea Carpaților Meridionali

Reintroducerea zimbrilor în România reprezintă o oportunitate deosebită pentru repopularea unei specii care, în trecutul său, acoperea întregul continent european. Și mai important, eforturile de reintroducere pot asista la recuperarea rolurilor vitale ale megafaunei dispărute, cum ar fi menținerea pajiștilor deschise și îmbunătățirea ciclului nutrienților din ecosisteme.

Reintroducerea zimbrilor în Munții Țarcu. Numărul de exemplare și recolonizarea Carpaților Meridionali Citește mai departe »

PNIESC consultari publice

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice

Consultările publice pentru revizuirea Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) s-au încheiat pe 15 martie. Organizațiile de mediu au propus, printre altele, creșterea ponderii de energie regenerabilă la 41%, introducerea de ținte, politici și măsuri concrete pentru reducerea fenomenului de sărăcie energetică și revizuirea proiectelor pe bază de combustibili fosili.

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice Citește mai departe »

Recomandările WWF privind Ghidurile solicitantului pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile din Fondul pentru modernizare – Producție și Autoconsum

Recomandările WWF privind Ghidurile solicitantului pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile din Fondul pentru modernizare – Producție și Autoconsum

În urma publicării pe site-ul Ministerului Energiei, în data de 18 ianuarie 2024, a anunțului de consultare publică pentru Ghidul solicitantului privind Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile aferent apelului de proiecte pentru solicitanții din sectorul privat1 și pentru Ghidul solicitantului privind

Recomandările WWF privind Ghidurile solicitantului pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile din Fondul pentru modernizare – Producție și Autoconsum Citește mai departe »

Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Carpații Meridionali intră într-o nouă fază!

WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) continuă eforturile de reintroducere a zimbrilor în cadrul unui nou proiect LIFE Programme. Acesta va aduce o nouă strategie națională, un plan de acțiune pentru salvarea speciei și o serie de măsuri pentru ca populația de zimbri europeni și comunitățile locale să poată trăi în armonie.

Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Carpații Meridionali intră într-o nouă fază! Citește mai departe »

Recomandările WWF-România privind Proiectul Programului „Rabla pentru sobe”

WWF-România a trimis o serie de recomandări Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în urma deschiderii procesului de consultare publică privind Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului „Rabla pentru sobe”.

Recomandările WWF-România privind Proiectul Programului „Rabla pentru sobe” Citește mai departe »

Importanța folosirii lemnului uscat pentru energie în gospodăria ta

În România, milioane de gospodării, la care se adaugă școli, spitale și primării, se încălzesc an de an cu lemn de foc și alte resturi vegetale. În acest articol, vom explora câteva recomandări practice privind uscarea corespunzătoare a lemnului și importanța acesteia pentru oameni și natură.

Importanța folosirii lemnului uscat pentru energie în gospodăria ta Citește mai departe »

PNIESC comunicat de presa

Subiecte arzătoare și controversate în Planul Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC)

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Subiecte arzătoare și controversate în Planul Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC) Citește mai departe »

Un Pas Semnificativ în Conservarea Biodiversității

Comunicat de presă Baia Mare, 22 ianuarie 2024 Un Pas Semnificativ în Conservarea Biodiversității: a fost aprobat Planul de Management pentru Situl de Importanță Comunitară ROSCI0285 Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), în parteneriat cu Direcția Silvică Maramureș și Primăria Comunei Băiuț, anunță că Planul

Un Pas Semnificativ în Conservarea Biodiversității Citește mai departe »

Scroll to Top