CE FACEM
NOI, LA WWF, CREDEM CĂ OAMENII POT SĂ PROSPERE ÎN ARMONIE CU NATURA
Putem să reușim acest lucru numai dacă acționăm împreună pentru a crea soluții care să țină cont de toate sistemele implicate….
Obiectivele noastre sunt
Conservarea biodiversității
Sustenabilitate
Politici publice
România este una din tările europene bogate în biodiversitate și ecosisteme naturale sălbatice valoroase
Ne bucurăm încă de suprafete semnificative de păduri virgine, de izvoare bogate și râuri curate, de populatii viabile de specii sălbatice.
Toate acestea pot dispărea rapid: avem deja creșteri îngrijorătoare ale nivelului de poluare a aerului, volume crescute de deșeuri ajung in râuri și Dunăre, controlăm greu abuzurile din sistemul forestier și furtul de lemn, nu avem sisteme eficiente de protecție a speciilor sălbatice valoroase.
CE FACEM?
Ape dulci
Protejăm apa, protejăm natura. Fiecare verigă a lanțului trofic este direct dependentă de o apă curată și sănătoasă.
Păduri
Pădurea înseamnă mai mult decât lemnul pe care îl produce. Ea reprezintă un ecosistem în care numeroase specii de plante și animale trăiesc în armonie.
Specii
WWF lucrează în România încă din 2006 pentru protejarea celor mai importante specii din regiune și chiar din lume.
Pandalabs
WWF implică tehnologia, mediul de afaceri, domeniul designul-ului, mediul academic și conservarea pentru a rezolva problemele stringente ale planetei noastre.
Natura e Familie. Natura e Acasă. Natura e viitor.
Aerul pe care-l respirăm, apa care ne răcorește, hrana, energia, medicamentele sau peisajele care ne recreează, practic toate serviciile de care depindem pentru a trăi sunt furnizate de diverse ecosisteme naturale.
Majoritatea resurselor noastre de hrană și materii prime provin de la o varietate de animale și plante. O altă mare majoritate de specii sunt critice pentru asigurarea funcționării proceselor ecosistemice precum reglarea și purificarea apei și a aerului, condițiile de climă, polenizarea și împrăștierea semințelor și controlul pestei și bolilor.
În prezent, folosim în medie echivalentul a 1,7 Planete pe an pentru a obține bunurile și serviciile pe care le consumăm, ceea ce înseamnă că trăim în permanență din resursele generațiilor viitoare. Consumăm resursele naturale finite ale planetei ca și cum ar fi infinite și luăm din natură tot ce ne trebuie acum, fără să ținem cont de capacitatea ei de regenerare.
Ne purtăm ca și cum natura va fi mereu acolo, intactă, gata să ne servească. Ne vedem separați de natura și de multe ori nu întelegem că suntem dependenți de ea. Suntem cu toții conectați la ADN-ul planetei ca într-un lanț al vieții.
Acest lanț este acum defect datorită modului în care trăim și ne raportăm la ideea de evoluție și civilizație prin modelele economice, orientarea către profit, supraproducție și consumerism.
Viața noastră devine din ce în ce mai nesigură și nesănătoasă din cauza acțiunilor agresive care distrug resursele naturale fundamentale vieții și pun în pericol biodiversitatea.
Culorile naturii sunt în pericol de dispariție dacă nu acționăm acum!
Dacă avem succes, în 5 – 30 de ani, declinul naturii va fi oprit. Ecosistemele vor fi reziliente; vor exista mecanisme sociale, economice și politice care asigură folosirea responsabilă a resurselor, poluarea va fi redusă în limite sigure pentru viață și oamenii vor consuma responsabil.
Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole
Scrisoare deschisă – Opriți secarea Deltei de la Mahmudia și Beștepe
Către:Guvernul RomânieiMinisterul Mediului, Apelor și Pădurilor În atenția:Domnului Prim-ministru, Marcel CiolacuDomnului Ministru, Mircea Fechet Spre știința:Consiliul Județean Tulcea, Domnului Președinte, Horia TeodorescuAdministrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, Domnului Guvernator Bogdan BuletePrimăria Mahmudia, Domnului Primar Ion Șerpescu Referitor la:Solicitare de a acționa pentru oprirea secării deltei de la Mahmudia și Beștepe Stimate
Anunţ de achiziţie în proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” reluat
Nr. înreg. 16 PDD/320811 din 09.01.2025 ANUNȚ achiziția de Servicii de consultanță privind procedura SEA de avizare a planului de management Asociația WWF ROMÂNIA, cu sediul în București, B-dul Tudor Vladimirescu, Nr. 29, pentru biroul Reșița, Strada Furnalelor, Nr. 12, Județ Caraș Severin, partener în cadrul proiectului: „Îmbunătățirea stării de
Priorități strategice pentru gestionarea pădurilor în 2025
Anul 2024 a marcat progrese semnificative în lupta pentru protejarea și conservarea durabilă a pădurilor, stabilind un precedent important. Privim cu optimism către 2025, un an care promite să aducă reforme fundamentale în silvicultură, implementate într-un ritm mai alert și cu impact pe termen lung. Iată care sunt prioritățile strategice