Sănătatea noastră depinde direct de sănătatea planetei!

În ultimii cincizeci de ani (1970–2020), mărimea medie a populațiilor de faună sălbatică monitorizate a scăzut cu 73%, conform măsurătorilor efectuate prin Indicele Planeta Vie (LPI). Afirmația se bazează pe circa 35.000 tendințe de evoluție ale populațiilor aparținând la 5495 specii de amfibieni, păsări, pești, mamifere și reptile. Populațiile speciilor dulcicole au înregistrat cel mai puternic declin, scăzând cu 85%, urmate de populațiile speciilor terestre (69%) și marine (56%).   

Ne apropiem de puncte critice periculoase

Atât LPI cât și alți indici similari indică la unison că natura dispare într-un ritm alarmant. În timp ce unele schimbări pot fi mici și treptate, efectelor lor cumulative pot declanșa o modificare mai rapidă și mai amplă. Când impacturile cumulative ating un prag, schimbarea devine auto-perpetuană, rezultând într-o modificare substanțială, adesea bruscă și potențial ireversibilă. Această valoare se numește punct critic.   

 

*Sursă: Raportul Planeta Vie 2024

zimbru iarna

Aceasta NU este o donație. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2024. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat

Cum redirecționezi?

Nu te afectează și nu costă nimic! Este o sumă deja existentă, o parte (3.5%) din impozitul tău anual pe venit destinat statului român. 

Eliberează cei 3.5% din captivitatea fiscală în 3 pași simpli:

Pasul 1: Descarcă formularul

Ești salariat sau pensionar?

  • Descarcă Formularul 3.5% de AICI

Ai alt tip de venit, din activități independente?

*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată

*instrucțiunile pentru completarea Declarației Unice le găsești AICI

Pasul 2: Completează formularul

Direct în format electronic (cu aplicația Adobe Reader) sau de mână (cu majuscule) doar la secțiunile:

  • I. Date de indentificare contribuabil
  • II. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani

Ai alt tip de venit, din activități independente?

  • I. Date de indentificare contribuabil
  • II. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani
  • Nu uita de Declarația Unică

Semnează folosind semnătura olografă – cea care se face in Adobe Reader – sau descarcă, printează și semnează la secțiunea: semnătură contribuabil (stânga jos)

Pasul 3: Trimite formularul

Direct în format electronic la adresa [email protected], urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.)

sau

La sediul WWF – în original  (detalii pe e-mail la adresa [email protected])

sau

La Administrația Financiară de care aparții – în original (depunere sau prin poștă cu recomandată) sau pe Spațiul privat virtual (serviciu online ANAF), aici

Ce facem cu sumele strânse?

Fiecare contribuție contează pentru că duce acțiunile noastre cu un pas mai aproape de realizarea obiectivului ambițios: extincții cauzate de om în rândul speciilor valoroase din România.

tabel investitii

Important de știut

  • Data până la care poți trimite Formularul 3.5% este 26.05.2025
  • Aceasta NU este o donație. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2024. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 
  • Poți face totul online –  în contextul pandemiei recomandăm să evitați deplasările și să trimiteți formularul către noi:
          1. Descarcă formularul de mai sus conform încadrării tale
          2.Completează câmpurile editable 
          3. Semnează folosind semnătura olografă
          4. Ni-l trimiți pe adresa [email protected]
  •  Pentru a semna cu semnătură olografă:
          1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
          2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
          3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
          4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.
    Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.
  • Formularele din această pagină sunt precompletate cu datele fiscale ale WWF
  •  Rubrica “Sumă” nu trebuie completată; inspectorul fiscal va face acest lucru.
  • Nu este necesar să atașezi fișa fiscală.
  • Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin); adresele Administrațiilor Financiare le poți vedea AICI.
  • Pentru ca formularul să fie validat de Administrația Financiară și fondurile redirecționate către WWF, trebuie să completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect.
  • Adresa la care se afla sediul WWF este: strada Delea Noua, nr. 36, sector 3, cod poștal 030925, București.
  • În cazul în care ai deja un formular care nu este completat, datele WWF sunt:
    • Asociația WWF România;
    • Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 18742789;
    • Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO84 BACX 0000 0000 3265 7250.
  • Dacă obții venituri din activități independente impuse pe bază de norme de venit, anul acesta, trebuie să completezi Formularul 3.5% și Declarația Unică; redirecționarea nu se mai face doar pe baza Declarației Unice ca în anii anteriori (valabil pentru PFA).
  • Ne poți redirecționa cei 3.5% și pe redirectioneaza.ro/wwf.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

Scrisoare deschisă – Opriți secarea Deltei de la Mahmudia și Beștepe

Către:Guvernul RomânieiMinisterul Mediului, Apelor și Pădurilor În atenția:Domnului Prim-ministru, Marcel CiolacuDomnului Ministru, Mircea Fechet Spre știința:Consiliul Județean Tulcea, Domnului Președinte, Horia TeodorescuAdministrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, Domnului Guvernator Bogdan BuletePrimăria Mahmudia, Domnului Primar Ion Șerpescu Referitor la:Solicitare de a acționa pentru oprirea secării deltei de la Mahmudia și Beștepe Stimate

Citește mai multe

Anunţ de achiziţie în proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” reluat

Nr. înreg. 16 PDD/320811 din 09.01.2025 ANUNȚ achiziția de Servicii de consultanță privind procedura SEA de avizare a planului de management Asociația WWF ROMÂNIA, cu sediul în București, B-dul Tudor Vladimirescu, Nr. 29, pentru biroul Reșița, Strada Furnalelor, Nr. 12, Județ Caraș Severin, partener în cadrul proiectului: „Îmbunătățirea stării de

Citește mai multe

Priorități strategice pentru gestionarea pădurilor în 2025

Anul 2024 a marcat progrese semnificative în lupta pentru protejarea și conservarea durabilă a pădurilor, stabilind un precedent important. Privim cu optimism către 2025, un an care promite să aducă reforme fundamentale în silvicultură, implementate într-un ritm mai alert și cu impact pe termen lung. Iată care sunt prioritățile strategice

Citește mai multe
Scroll to Top