FUNDRAISER FULL-TIME
Vrei să protejezi mediul înconjurător și cauți o altfel de experiență, skill-uri noi și să fii plătit pentru asta? Dacă ești o persoană comunicativă, optimistă și convingătoare, avem jobul ideal pentru tine... vino în cea mai PRIETENOASĂ echipă din București!
ExperienȚa Și trainingurile de la noi te vor ajuta indiferent de cariera aleasĂ pe viitor.
IMPACT
SOCIALIZARE
RECUNOAȘTERE
Simt că facem o diferență când vorbesc cu oamenii și le spun ce se întamplă. Simt ca fac oamenilor viața mai bună.
Vlad
Oamenii se bucură ca află atâtea detalii și sunt motivați să caute mai multe informații. Te simți mai împlinit când oamenii vorbesc cu tine și îți acordă atenție și, mai ales, când salvezi o bucățică de natură în timpul asta.
Stefania
Mă simt bine când fac bine.
Silviu
CauȚi un loc de muncĂ dar… AI NEVOIE DE CEVA prin care SĂ faci tuturor viaȚa mai bunĂ?
Schimbi lumea în bine, contribui la protejarea pădurilor, apelor și speciilor sălbatice din România
Misiunea noastră este să construim un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura și tu ne poți ajuta
Imaginează-ți că:
- Aduci o schimbare considerabilă în bine, contribui la protejarea pădurilor, apelor și speciilor sălbatice din România
- Câștigi substanțial, în funcție de performanța și de timpul petrecut în echipa noastră
- Te pregătești pentru un job de entry/mid-level într-o companie de succes, fie că vorbim de protecția mediului, vânzări, comunicare, relații publice, marketing
- Câștigi experiență in relaționarea cu oamenii, lucru care te ajută in orice domeniu…DA, orice domeniu… chiar și dacă vrei să fii programator, se pune din ce în ce mai mult accent pe soft skills
- Nu lucrezi într-un birou monoton
- Ai oportunități de dezvoltare: poți deveni team leader în câteva săptămâni și poți coordona propria ta echipă.
… așa că împreună putem convinge iubitori de natură să se implice și putem salva pădurile virgine, apele și speciile emblemă ale României precum ursul, râsul și lupul.
Ce vei face mai exact?
Ai un impact
Vei identifica și convinge, alături de noi, alți iubitori ai naturii să susțină proiectele WWF prin donații lunare… și mulțumită ție, și generațiile viitoare se vor putea bucura de natură.
Protejezi urșii bruni
Urșii si prietenii lor din pădure vor avea o casă mai sigură datorită ție… și, de ce nu, te poți lăuda că și datorită ție, un ursuleț face tumbe de fericire prin pădure.
Îți dezvolți skill-uri valoroase
Fie că vorbim de skill-uri de negociere, diplomație sau vânzări, le înveți și le exersezi zi de zi
Ce ai de cÂȘtigat dacĂ devii fundraiser WWF?
Salariu motivant
- Job-ul de fundraiser WWF este plătit peste medie și nu ai o limită la cât poți câștiga.
- Ai venituri financiare în funcție de performanța și de vechimea în echipă. În plus, ai numeroase bonusuri care îți pot aduce un salariu din ce în ce mai mare.
Dezvoltare personală
- Vei dezvolta talente care te vor ajuta oricând: de la tehnici de diplomație, negociere în timp real, vânzări, la capacitatea de a-ți păstra calmul, optimismul și de a relaționa cu diferite tipuri de oameni. Asta te ajută și pe plan personal, devii mult mai deschis(ă) și îți înfrunți timiditatea.
Oportunități de training și promovare
- Îți va fi ușor să îți dezvolți skill-uri valoroase, care te fac candidatul perfect dacă vrei să urmezi o carieră în dreptul mediului, diplomație, vânzări persuasive, relații publice, marketing sau comunicare …oricine vrea un om convingător in echipă.
- Mai mult, te putem recomanda următorului angajator și credem că ai un avantaj destul de mare dacă cea mai mare organizație de mediu pune o vorbă bună pentru tine.
- Odată ce ni te-ai alăturat, beneficiezi de un program de training interactiv, în funcție de dorințele si nevoile tale: fundraising, protecția mediului, comunicare, vânzări, arta de a vorbi în public, gestionarea timpului și încă multe altele.
- Ne place să susținem dezvoltarea fiecărui fundraiser, să încurajăm performanțele individuale sau de echipă și să susținem ideile tale creative despre cum putem promova mai bine activitatea WWF. Suntem foarte interesați să dezvoltăm și să implementăm idei venite de la tineri pentru tineri.
- Poți avea propria echipă de fundraiseri, exersându-ți abilitățile de lider și implicit, vei avea un salariu mai mare.
- Mai mult, fiind deja parte din echipa WWF, pe măsură ce alte oportunități apar în cadrul organizației, vei avea deja un pas în fața celorlalți candidați. Avem colegi care au început ca fundraiseri și după câteva luni au ajuns să ocupe poziții cheie în organizație: ofițer recrutare, ofițer telemarketing, ofițer training și dezvoltare, coordonator face-to-face fundraising.
“Vreau să acționez!”
Cum ai început?
Începutul a fost plin de energie. Simțeam că pot să ajut la o chestie mare care are un impact uriaș pe termen lung.
Ce îți place cel mai mult la jobul de fundraiser?
Când găsesc oameni care înțeleg cât de important este să se formeze comunități. Pentru mine e foarte important motivul pentru care lucrez. Dacă mă identific cu principiile job-ului, pot să lucrez deschis și mult.
Ce impact simți că ai?
Mic, dar important. Donația, chiar dacă e mică, ajută la conturarea ideii de continuitate a sănătății României.
Ce ai învățat de când ești fundraiser?
Cea mai importantă chestie este că oricât de neimportant sau nepotrivit ar părea un lucru, înseamnă doar că nu l-am înțeles.
“Nu e ca și cum vii și doar muncești. Se mai întamplă și altceva. E și job, dar e și hobby.”
Cum ai început?
Am văzut anunțul pe Facebook și mi-am spus că este o idee faină. Mi-am dat seama că am mult mai multe aptitudini decât credeam. Nu am crezut că pot să comunic așa deschis cu niște persoane pe care nu le-am văzut niciodată.
Ce îți place cel mai mult la jobul de fundraiser?
Oamenii au inițiativa de a dona și sunt mai sensibili în ceea ce privește animalele.
În plus, am orarul flexibil, mă ajută să mă dezvolt pe mine în comunicarea cu oamenii.
Așa că îmi place să cred că nu e doar un job.
Ce impact simți ca ai?
Chiar daca oamenii nu ajung să doneze, ascultă și conștientizează ce se întâmplă în jurul lor. Tot e important.
Ce ai învățat de când ești fundraiser?
Cum să fac oamenii să fie mai atenți, cum să conving mai mulți oameni, să înțeleg dacă sunt preocupați, să mă duc în latura sensibilă și să-i conving prin lucrurile care contează pentru ei.
“Simt că fac o diferență când vorbesc cu oamenii și le spun ce se întâmplă. Simt că fac oamenilor viața mai bună.”
Cum ai început?
Am văzut un anunț pe Facebook. Am vorbit cu o prietenă care a lucrat și ea ca fundraiser și mă gândeam ca ar fi o idee bună, măcar să fac bani de buzunar pentru o lună sau două și, iată-mă aici, 4 luni mai târziu, cu cel puțin două luni în plus.
Ce îți place cel mai mult la jobul de fundraiser?
Să vorbesc cu oamenii, să-i fac să le pese de cauză, să vadă că nu se întâmplă numai rele, că ce aud la știri legat de sturioni sau de zimbri chiar se întamplă și că se pot implica și ei. Nu e doar un titlu, ci se pot implica și ei și la finalul zilei pot spune “da, măi, sturionii ăia sunt încă în viață și datorită mie”.
Ce impact simți că ai?
Simt că informez lumea referitor la ce facem pe mediu și că le schimb perspectiva legată de ce se întâmplă în Romania. Le arăt că se întâmplă ăi lucruri bune. Chiar dacă sunt reticenți să facă debit direct sau să doneze în general, simt că îi fac mai încrezători în ceea ce fac ONG-urile.
Ce ai învățat de când ești fundraiser?
Cu ce oameni să nu mă bag în vorbă.:) Pe mediu am învățat multe lucruri. Nu știam că Ora Pământului e inițiată de WWF, nici de faptul că petiția legată de interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri a fost inițiată tot de WWF. Am învățat chestii de ecologie, clasificarea tipurilor de păduri.
Să fii fundraiser e o experiență care ar trebui încercată de oricine, între o săptămână și o lună pe puțin. Dacă nu e pentru tine măcar să vezi cât de greu e. Te face mai receptiv la idei noi. Te ajută în dezvoltarea proprie. Dacă nu ca skill-uri, măcar ca persoană.
“Îmi place să ajut oamenii să afle mai multe despre lumea în care trăiesc.”
Cum ai început?
Cum începe toată lumea. Mă așteptam să fie destul de greu, dar nu a fost așa pentru că oamenii sunt destul de implicați, iar dacă nu vor să vorbească au motive destul de întemeiate și își cer scuze. Nu te fac să te simți rău prin refuzul lor.
Ce îți place cel mai mult la jobul de fundraiser?
Îmi place echipa. Colegii sunt plini de viață și orice s-ar întâmpla, dacă vorbiți cu noi trece tot.
Ce impact simți că ai?
Destul de mare. Oamenii spun că am fost drăguță cu ei, se bucură că au aflat atâtea detalii și sunt motivați să caute mai multe informații. Te simți mai împlinit când oamenii vorbesc cu tine și îți acordă atenție și, mai ales când salvezi ceva în timpul ăsta.
Ce ai învățat de când ești fundraiser?
Să acord mai multă atenție oamenilor, să nu îi ignor, să înțeleg când se grăbesc și problemele pe care le au, să mă exprim mai bine în public și să nu judec după aparențe.
“Îmi place să cunosc oameni noi și să descopăr noi tipuri de caractere.”
Cum ai început?
Prost. Am avut o situație în care a trebuit să completez un mandat de vreo 4 ori, era frig, vânt, dar am avut noroc că donatorul era un senior care și-a dat seama că e prima mea zi și încurajările lui m-au ajutat să trec ușor peste acea zi, cu un sentiment de mulțumire că am avut un impact.
Ce îți place cel mai mult la jobul de fundraiser?
Sa întâlnesc oameni, să vorbesc despre proiectele WWF și, în felul acesta să îmi aduc aportul la îndeplinirea misiunii WWF. (să facem o lume în care omul să trăiască în armonie cu natura).
Ce impact simți că ai?
Am un impact pozitiv, realizez că in ceea ce fac eu ajut oamenii să ințeleagă și să privească problemele de mediu ca unele urgente și că și ei pot să își aducă o contribuție.
Ce ai învățat de când ești fundraiser?
Să am răbdare, să încurajez, să mă automotivez și că viața nu e întotdeauna roz, dar eu aleg să merg mereu înainte cu capul sus.
Întrebări frecvente
Pentru poziția de fundraiser, procesul de recrutare poate dura între 2 și 10 zile.
Îmbracă-te cum te simți tu mai bine. Cămașă, tricou sau panda onesie, important e să te simți confortabil.
Programul e conceput în avantajul tău pentru a încuraja o performanță bună și se lucrează în intervalul 10:00-18:00 sau 12:00 -20:00, în funcție de sezon.
Cât e frumos afară, lucrăm în zone cu flux mare de oameni. În perioada rece, lucrăm în spații comerciale.
Iar dacă îți place să asculți muzică cu prietenii… să știi că cele mai bune echipe de fundraiseri merg și la cele mai populare festivaluri de muzică.
Unul dintre avantaje e că nu trebuie să îți faci griji legat de asta, te echipăm noi cu tricou, hanorac, rucsac… și în rest poți completa tu cu blugii și adidașii preferați.
Asta depinde și de performanța ta. Poți avea propria echipă de fundraiseri, dezvoltându-ți abilitățile de lider și implicit, vei avea un salariu mai mare. Ioana a ajuns Team Leader după 2 luni de muncă, Iulia după 3, Marta după 3, Silviu după 6. Poți avansa și dincolo de echipa din teren, dacă te interesează și se ivește oportunitatea: Silviu a ajuns ofițer de Telemarketing după 1 an și acum coordonează programul de F2F Fundraising, iar Marta a ajuns ofițer de recrutare după aproape un an.
Toti fundraiserii pornesc de la același program de dezvoltare personală, care include un training de inițiere cu componente de fundraising, vânzări plus o parte de învățare on the go. Apoi urci la următorul nivel al programului de dezvoltare unde te așteaptă mai multe traininguri pe soft skills, de la negociere pana la argumentare sau time management, în funcție de nivelul de pregătire și de perseverență.
In plus, fiecare zi de muncă este un training. Interacțiunea față în față este crucială pentru progresul fiecăruia dintre noi și vei deveni pe zi ce trece mai priceput.
Vei dezvolta talente care te vor ajuta oricând: de la tehnici de negociere în timp real, diplomație, vânzări, la capacitatea de a-ți păstra calmul, optimismul și de a te descurca relaționând cu diferite tipuri de oameni. Asta te ajută și pe plan personal, ești mult mai deschis și înlături rușinea sau timiditatea.
Jobul de fundraiser WWF este plătit peste medie și nu ai o limită la cât poți câștiga.
Câștigi în funcție de performanța și de timpul petrecut in echipa noastră.