climate heroes
Să vorbim despre schimbări climatice este un trend în zilele noastre. Suntem noi conștienți ce înseamnă cu adevărat schimbări climatice? Care sunt cauzele și care este impactul lor? Știm unde și cui să adresăm propunerile și inițiativele pe care le-am putea avea pe această temă?
În ultimii ani au existat o serie de acțiuni ale tinerilor menite să atragă atenția asupra schimbărilor climatice, însă nu au reușit să declanșeze o reacție a autorităților. Un motiv poate fi acela că tinerii vorbesc clar și direct, pe când politicile pe tema schimbărilor climatice pot fi foarte complexe și nu întotdeauna foarte clare.

Tocmai de aceea, WWF Romania a desfășoară un program menit să instruiască tinerii între 15 și 24 de ani asupra impactului pe care stilul de viață îl are asupra schimbărilor climatice și să le aducă un plus de claritate legat de cele mai eficiente moduri prin care pot care să influențeze politicile și procesele locale pe acest subiect, să participe în dezbateri publice, să se facă auziți.
Astfel, îi susținem în a deveni tineri activi pentru sustenabilitate și climă..
Proiectul Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living se desfășoară în patru țări – România, Bulgaria, Cehia și Serbia, timp de doi ani, în 2021-2022 și își propune să le ofere tinerilor selectați instrumente prin care să își dezvolte abilități care să îi ajute în acțiunile lor menite să contribuie la încetinirea și prevenirea schimbărilor climatice. Prin training și mentorat, proiectul va crește nivelul de înțelegere, va crea abilități și va inspira tinerii să acționeze, astfel încât să devină lideri de opinie puternici în comunitățile lor și în relația cu factorii de decizie.
Tinerii participanți din proiect vor fi capabili să propună soluții și politici sustenabile pe care să le poată pune în aplicare.


În fiecare an al proiectului, 15 tineri din România sunt recrutați și beneficiază de training și mentorat din partea experților în domeniul comunicării, producției video, policy & advocay. În cadrul programului de training și mentorat, tinerii vor dezvolta propriile proiecte de comunicare, policy si advocacy, prin care își vor propune să aducă soluții concrete pentru încetinirea schimbărilor climatice. Materialele video pe care le vor crea ca parte din proiectele proprii, vor fi publicate pe canalul de YouTube dedicat proiectului.
Anual, proiectele vor fi prezentate în cadrul unor evenimente locale, iar o echipă va fi selectată pentru a participa la un eveniment regional. Reprezentanți media, influenceri, producători de conținut, decidenți pe probleme de schimbări climatice vor fi invitați la aceste evenimente.
De ce să te înscrii în program?
- Pentru că vei cunoaște alți tineri care, ca și tine, vor să schimbe lumea
- Pentru că vei munci în echipă sau separat și vei dezvolta inițiative concrete, cu impact în viața noastră de zi cu zi
- Pentru că vei câștiga premii premii faine
- Pentru că vei primi recunoașterea muncii tale și a participării în acest program (eliberăm adeverințe de participare)
- Pentru că vei lua parte la o “competiție“ regională cu tineri din alte 4 țări
- PENTRU CĂ E FUN
Ca să te convingi, găsești AICI testimonialele participanților din prima sesiune.
Filmele inițiativelor dezvoltate de tinerii participanți în prima sesiune se pot vedea aici
Inițiativele participante la Gala regională -sesiunea I
Filmele inițiativelor dezvoltate de tinerii participanți în a doua sesiune se pot vedea aici
Inițiativele participante la Gala regională -sesiunea a II a
Ne dorim ca la final de proiect să existe un grup de tineri instruiți în domeniile comunicării, producției video, creării de politici și campanii de advocacy care să poată propune și implementa proiecte și acțiuni coerente, pe termen lung, pentru conștientizarea și stoparea schimbărilor climatice. De aceea, am creat o serie de filme educaționale, care pot fi utilizate și de generațiile următoare de Climate Heroes.
Vă invităm să vizionați mai jos filmul proiectului.

Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole

Retehnologizarea hidrocentralelor învechite: O cale pentru creșterea capacității de energie regenerabilă și independența energetică a României
WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) a lansat astăzi Studiul privind potențialul de retehnologizare a hidrocentralelor din România. Realizat de experți din mediul academic, studiul arată cum simple măsuri de modernizare a infrastructurii existente ar putea crește cu până la 7% producția de energie hidroelectrică, fără presiuni suplimentare asupra naturii, contribuind

Producătorii alimentari locali au șansa de a învăța cum să-și desfacă produsele în școli, cantine sau spitale publice
WWF-România invită producătorii și apicultorii din județele Brașov, Mureș și Sibiu să participe la cursul despre achiziții publice verzi de alimente WWF-România invită producătorii alimentari și apicultorii locali să participe la cursul despre achiziții publice verzi de alimente, unde vor învăța cum să participe la licitații publice de alimente și

S-a lansat Coaliția Energie Comunitară, prima coaliție a comunităților de energie din România
La finalul lunii februarie, alături de Cooperativa de Energie și experți independenți în politici energetice, am lansat o coaliție dedicată comunităților de energie, Coaliția Energie Comunitară. Această inițiativă își propune să sprijine dezvoltarea și implementarea proiectelor locale de producție și consum sustenabil de energie regenerabilă. Prima coaliție a comunităților de