Nature-based Solutions (NbS) for Climate Change adaptation

Soluții bazate pe natură pentru adaptarea la schimbările climatice

Înregistrați-vă acum la evenimentul nostru sub umbrela Climate Change Summit, care oferă o oportunitate unică de a contribui la dialogul global privind acțiunile climatice.

În cadrul acestui eveniment vom aborda provocările cu care se confruntă companiile în ceea ce privește protejarea resurselor de apă și a biodiversității prin desfășurarea activității într-un mod rezistent la schimbările climatice și vom identifica posibile căi de acțiune.

Înscrie-te la eveniment!

Câmpurile marcate cu steluță (*) sunt obligatorii.

Câmpurile marcate cu steluță (*) sunt obligatorii.
Sunt de acord sa fiu contactat telefonic de către WWF - România (Fondul Mondial pentru Natură)*

Datele tale personale vor fi păstrate în siguranță. WWF - România (Fondul Mondial pentru Natură) nu tranzacționează date de contact sau orice informații despre membrii săi. Te vom contacta doar noi, doar atunci când implicarea ta este necesară pentru cauzele de care îți pasă. Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Hidden
DD dot MM dot YYYY

Agenda (poate suferi modificări):

  • Introducere. Rezultatele Raportului Planeta Vie și soluțiile bazate pe natură pentru un viitor mai verde – ORIETA HULEA, CEO WWF-Romania (RO)
  • Schimbările climatice, impactul pe resursele de apă dulce și implicațiile pentru companii – HAKAN TROPP, Acting Chief Operating Officer at SIWI și natural resources and water policy expert (EN)
  • Reconstrucția Ecologică – soluții și bune practici – TBD
  • Managementul riscurilor și standarde ESG – VIOLETA CIUREL, Professor ASEBUSS Business School, independent management consultant; life and business executive coach – ICF- ACC
  • Green Leadership – MIHAI STĂNESCU, fondator Ro-Coach, Board Member WWF-Romania
  • Riscuri și soluții pentru companii – Q&A

Moderator: Teodora Tompea

Apa și natura, elemente esențiale în adaptarea companiilor la efectele schimbărilor climatice

Suntem martorii efectelor schimbărilor climatice. Secetele și inundațiile ne afecteză viața de zi cu zi și au impact asupra dezvoltării sociale și economice. Living Planet Index (LPI), care urmărește evoluția anumitor populații de specii din 1970, observă o scădere medie de 69% a populațiilor de animale sălbatice, cu precădere a speciilor acvatice (circa 80%). Starea actuală a biodiversității nu ne garantează reziliența atunci când deciziile merg către investiții fără evaluarea lor și din perspectiva noilor condiții de climă. Această dublă criză a climei și a biodiversității conduce către riscuri pentru om, societate, natură și afaceri.

Soluții pentru a crește rezilieța în fața efectelor schimbărilor climatice cu avantaje multiple atât pentru om, societate, natură și afaceri există. Le vom dezbate împreună cu invitații noștri în cadrul evenimentului din 16 octombrie. 

Scroll to Top