AJUTĂ PLANETA

Micșorează-ti impactul asupra mediului

Earth Hour Armenis © Eduard Terschak
Earth Hour Armenis © Eduard Terschak

Redu emisiile de carbon

Fără îndoială, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru planeta noastră este să reducem drastic emisiile de CO2.

Iată câteva moduri simple, cu rezultate imediate, prin care îți poți reduce amprenta de carbon :

 

Masoară-ti impactul

Primul pas este să-ți faci o idee despre propria amprentă.

Orice facem are impact asupra naturii. Alimentele pe care le consumăm, hainele pe care le cumpărăm, modul în care călătorim, totul.

Puse cap la cap, cererile făcute de fiecare dintre noi – amprenta ecologică a umanității – sunt mult prea mult pentru planeta noastră. Cu 50% mai mult, mai exact.

Un bun început pentru a-ți micșora impactul asupra planetei este ca în primul rând să înțelegi de unde provine acesta.

Calculează-ţi propria amprentă și află ce poți face pentru a o reduce.

transilvania biciclete WWF
© Cătălin Georgescu
Siropuri Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania
Siropuri delicioase Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania

Folosește-ti puterea de consumator

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a avea un impact pozitiv zilnic este să fii un cumpărător informat și selectiv.

Poziția ta de consumator îți dă o putere imensă. Dacă refuzi alimentele și bunurile produse într-o manieră nesustenabilă și alegi, în schimb, alternativele prietenoase cu mediul, companiile vor reacționa și își vor schimba practicile.

Mai ales:

Redu, refoloșeste, reciclează

Acesta ar trebui să fie principiul tău de bază atunci când iei decizii în viața de zi cu zi – la serviciu, în vacanță, când ești la cumpărături și acasă.

Cu toții putem să:

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

Mobilizare pentru păduri

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, “Pădurea” a reușit să mobilizeze cel mai mare număr de voci din România într-un exercițiu european de consultare publică. Cu 429 de chestionare completate – mai mult decât Germania, Franța și Austria – România s-a clasat pe primul loc în Europa

Citește mai multe

Europa întoarce spatele nu doar lupilor, ci și științei!

Grupurile de mediu condamnă aprobarea de către Parlamentul UE a propunerii de retrogradare a protecției lupilor, considerând această acțiune un atac la adresa naturii. Astăzi, Parlamentul European a aprobat propunerea Comisiei Europene de a slăbi protecția strictă a lupului în temeiul Directivei Habitate a UE. Acest vot vine în urma

Citește mai multe

WWF: Pădurile și comunitățile au nevoie de sprijin prin PNRR

WWF-România propune includerea unor investiții complementare în PNRR pentru protejarea pădurilor și sprijinirea comunităților, în acord cu direcțiile strategice asumate de România prin Strategia Națională pentru Păduri. Având în vedere recentele propuneri de modificare a Planului Național de Redresare și Reziliență 2020–2026, Asociația WWF-România a transmis autorităților un set de

Citește mai multe
Scroll to Top