32 de copii bucuroşi să îşi petreacă o săptămână de vacanţă la şcoală!

Elevii de gimnaziu de la grupul Şcolar Bârseşti Târgu Jiu au aflat de 1 iunie care sunt cei 16 câştigători ai unei tabere în Parcul Naţional Retezat. Câştigătorii au fost selecţionaţi în urma unui concurs de compuneri având ca temă natura şi protejarea mediului înconjurător. Lor li se adaugă 16 copii de la şcoala generală din Hoghiz, jud. Braşov, care urmează să participe la o tabără în Parcul Naţional Piatra Craiului.

Colaborarea cu şcolile şi organizarea a două tabere pentru 32 copii reprezintă o parte dintre activităţile care se derulează în România în cadrul programului WWF-Lafarge „Două lumi, o singură planetă“. Cele două organizaţii colaborează în cadrul unui parteneriat global, ale cărui obiective principale sunt: susţinerea unor proiecte locale de conştientizare şi educaţie cu privire la conservarea naturii şi protecţia mediului înconjurător, reducerea emisiilor de CO2, pentru a micşora efectele încălzirii globale, reabilitarea zonelor şi refacerea biodiversităţii, în urma închiderii carierelor de exploatare.

Prin parteneriatul global, Lafarge s-a angajat să sprijine comunităţile în care lucrează în abordarea problemelor legate de un stil de viaţă prietenos cu mediul înconjurător. În România, prima etapă a proiectului „Două lumi, o singură planetă“ s-a concentrat pe educarea copiilor de vârstă şcolară în spiritul unui comportament conştient faţă de natură“, a declarat Philippe Questiaux, Preşedinte – Director General Lafarge Ciment (Romania) S.A.

Colaborarea dintre Lafarge România şi WWF Programul Dunăre-Carpaţi România se bazează pe Acordul de Parteneriat pe trei ani, semnat la data de 28 noiembrie 2006. Activităţile desfăşurate până în prezent în cadrul proiectului cuprind:
– împădurirea a 1,5 ha de teren în Bogata, jud. Braşov;
– prezentări despre natură şi mediu, realizate de WWF şi reprezentanţi ai Parcurilor Naţionale Retezat şi Piatra Craiului pentru elevii de gimnaziu de la şcoala generală Hoghiz şi Grupul Şcolar Bârseşti Târgu Jiu;
– întâlniri cu angajaţii Lafarge şi discuţii despre proiectul comun, posibilităţi de implicare pentru reducerea impactului asupra mediului, posibilităţi de a susţine activităţile şi proiectele WWF de conservare a naturii şi protejare a mediului.

În perioada următoare, vom lucra la elaborarea unor materiale de învăţare privind natura şi protecţia mediului, pentru elevii de gimnaziu. Aceste materiale vor fi testate în cadrul taberelor din luna iulie, împreună cu elevii celor două şcoli din Hoghiz şi Târgu Jiu. Ne dorim să aratăm copiilor că natura poate fi o sală de clasă mult mai prietenoasă decât cele obişnuite, să îi învăţăm să iubească şi să respecte mediul înconjurător“, a declarat Dana Carataş, coordonator comunicare WWF.

Rezultatele activităţilor din tabere se vor concretiza în definirea materialelor de învăţare, tipărirea şi promovarea lui în şcolile interesate să participe în proiect şi realizarea unei pagini cu web, în care elevii şi profesorii vor putea descărca materiale şi accesa informaţii online.

Relaţii suplimentare:
[email protected]
[email protected]

Scroll to Top