Simbolul dacilor dar și sanitarul pădurii, cu o ierarhie riguroasă în cadrul haitei, foarte inteligent, feroce și teritorial are nevoie de ajutorul tău.

Datele oficiale indică o populație stabilă, de 2.500 până la 2.900 de lupi, răspândiți pe tot cuprinsul lanțului carpatic. specia este amenințată de invadarea habitatului, de defrișările și lucrările de infrastructură care fragmentează pădurile, de braconaj, de prezența câinilor maidanezi în habitatele naturale.

Adoptă simbolic un lup chiar astăzi iar noi te vom purta într-o călătorie inițiatică de descoperire a speciilor valoroase din România. Ȋn plus, știi ce se întâmplă cu donațiile tale lunare din email-ul primit periodic cu activităţile realizate cu ajutorul tău.

Ajută în lupta împotriva braconajului prin proiecte de îmbunătățire a legislației

Ajută la crearea unei legislații care să protejeze pădurile virgine din România, habitatele naturale ale speciilor valoroase

Ajută la identificarea și securizarea coridoarelor de migrație pentru speciile sălbatice prin achiziționarea și amplasarea de camere video  speciale

Amenințari:

– Pierderea sau fragmentarea habitatului, din cauza dezvoltării infrastructurii urbane sau rurale în zonele protejate, fără a se lua în calcul costurile din perspectiva distrugerii biodiversitătii;

– Braconajul care continuă în ciuda legilor şi încercărilor de prevenire, pentru vânzarea lupilor ca trofeu sau pentru blana lor;

– Defrişarea pădurilor care îi lasă fără casă şi fără mancare, aceasta fiind și cauza pentru care lupii sunt nevoiți să coboare în oraşe sau gospodării.

Ești în căutarea unui cadou special?

Adopția unui urs este cadoul perfect pentru un iubitor de animale. Pachetul special de adopție cuprinde un ursuleț panda drăgălaș de pluş, certificatul de prieten al naturii şi stickere WWF.

Poţi alege pachetul pentru tine sau poţi face donaţia în numele unui prieten iar noi i-l vom trimite.

Preferi pachetul în schimbul unei singure donații?

Donațiile lunare sunt inima WWF-România, contribuind la susținerea planificării pe termen lung și la reducerea costurilor de administrare – oferind un impuls imens proiectelor noastre de conservare. Împreună, cu sprijinul tău continuu, în fiecare lună, an de an, creăm soluții pe termen lung la problemele cu care se confruntă biodiversitatea.

Articole

Află mai multe despre lup

Lupul

LUPUL Lupul (Canis lupus) este un cosmopolit al lumii animalelor: specia a avut în trecut cea mai largă răspândire a vreunui mamifer pe glob. Lupul reprezintă o specie cheie, care joacă un rol esențial în reglarea structurii ecosistemului. În ciuda importanței lor, lupii au fost exterminați din majoritatea regiunilor europene în